Subscribe Us

Een reis naar de keuken met deze 10 beste Food films om van te watertanden

Laten we zeggen geurige films. Ja, je hebt het niet verkeerd gelezen, ik vind niet dat films alleen de ogen en oren aanspreken. Er zijn enkele films waar je van gaat watertanden. Bij het kijken naar het spetterende vlees in een pan, een dampende cake die de oven verlaat, lijkt het alsof die geur, die smaak in je huis zit. Hier zijn enkele filmsuggesties die je kunt bekijken die het harde werk, de innovatie en de passie uitleggen die nodig zijn om te slagen in de culinaire kunsten. Het is heel leuk om de passie voor eten op verschillende manieren te zien vanuit de ogen van de regisseurs in films. Ik raad je aan om een ​​hapje te eten voordat je naar de film gaat kijken :)


1. Ratatouille / Ratatuy (2007) (imdb score: 8.0)

Ratatouille, een animatiefilm, vertelt het verhaal van fare Remy, die van koken houdt en een Franse chef-kok wil worden. Hij komt naar Parijs en ontmoet Skinner, die niet zo goed kan koken als hij wil en werkt vanuit de keuken van een restaurant. Skinner begrijpt eerst Remy's kooktalent en begint met hem te communiceren. De twee proberen een van de belangrijkste chef-koks van Parijs te zijn door hun krachten te bundelen. Het is natuurlijk erg gevaarlijk voor een muis om in de keuken van een beroemd restaurant te verblijven.  Als je naar Ratatouille kijkt, zul je veel lachen en van Remy houden! Zeg niet te snel dat je niet van animatiefilms houdt; Ratatouille zet met zijn script- en beeldkwaliteit de stenen voor de mooiste films!


2. Harold & Kumar (2004) (imdb score: 7.1)

Harold en Kumar zijn twee vrienden en wonen samen op kamers. Na een vermoeiende week werken en een mislukte sollicitatie eindigen de twee op vrijdagavond blowend op de bank. Opeens krijgen ze enorme zin in een hamburger van White Castle. Ze moeten en zullen die avond een hamburger eten van White Castle.3. Chef (2014) (imdb score: 7.3)

Chef Carl Casper (Jon Favreau) weigert zijn creatieve integriteit in de keuken op te geven als het aankomt op zijn gerechten en specialiteiten. Een conflict met de commerciële restauranteigenaar (Dustin Hoffman) is onvermijdelijk, en uiteindelijk besluit Carl tegen beter weten in om op te stappen. Hij vertrekt naar Miami, waar hij een kantinewagen opent samen met zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), zijn beste vriend (John Leguizamo) en zijn zoon (Emjay Anthony). Hiermee hoopt hij niet alleen zijn initiële passie voor koken terug te vinden, maar ook zijn levenslust.4. Chocolat (2000) (imdb score 7.3)

In het Franse dorpje Lansquenet heeft de tijd stilgestaan, totdat de mooie jonge Vianne Rocher en haar dochtertje in dit vriendelijke maar ingedutte plaatsje een chocolaterie opent. Ze blijkt over een magische gaven te beschikken door voor elke inwoner de juiste soort chocolade te kiezen. De streng gelovige, stugge dorpelingen smelten voor haar. Hun verborgen verlangens komen naar buiten en iedereen lijkt opener en vrijer te worden. De conservatieve burgemeester ziet zijn macht verdwijnen en spant de strijd aan tegen deze vernieuwing. Als dan ineens ook een knappe vreemdeling in het dorp verschijnt, die bij Vianne zelf van alles losmaakt, is dit nog maar het begin van een zeer passionele relatie.5. The Hundred-Foot Journey (2014) (imdb score 7.3)

Chocolat's regisseur, Lasse Hallström, vond een plaats voor zichzelf in mijn lijst met nog een smakelijke film! De film gaat over de familie Kadam, die vanuit India naar Frankrijk kwam om een ​​winkel recht tegenover het met Michelin-ster bekroonde restaurant van chef-kok Madame Mallory te openen en met haar te concurreren. Een smakelijk film!


6. Tampopo (imdb score: 7.9)

Een weduwe genaamd Tampopo werkt obsessief om de perfecte ramen te maken. Zoet, sexy, surrealistisch en om van te watertanden, Tampopo is absoluut één van de meest smakelijke op de lijst met "beste kookfilms".


7. Soul Kitchen (imdb score: 7.3)

Zinos is een getroebleerde Griekse bareigenaar in Hamburg. Zijn leven neemt een duik in het diepe wanneer zijn vriendin Nadine haar toevlucht zoekt in Shanghai. Dan blijken ook nog eens zijn klanten weg te blijven en moet hij alle zeilen bijzetten om zijn tent draaiende te houden. Hij ontwikkelt derhalve een nieuw bedrijfsconcept, waardoor hij weer uit de geldzorgen raakt. Maar de liefdesproblemen blijven en om dichter bij zijn vriendin te zijn, geeft hij de leiding over de bar in handen van zijn broer Ilias. Echter, die is helaas nogal crimineel aangelegd, waardoor de zorgen niet bepaald voorbijgaan.


8. Julie & Julia (2009) (imdb score: 7.0 )

Julie en Julia laten zien hoe vergelijkbaar twee onafhankelijke levens kunnen zijn. Beide vrouwen staan ​​voor dezelfde problemen en problemen en wijden zich aan het koken.9. Like Water for Chocolate (1992) (imdb score 7.1)

Deze film, gebaseerd op de bestseller van Laura Esquival, laat absoluut fascinerende smaken achter. Tita, de held van het verhaal, is de jongste van drie dochters in een traditioneel Mexicaans tour, en het feit dat ze op het aanrecht werd geboren, heeft misschien al haar lot bepaald.
10.  Sausage Party, 2016 (imdb score: 6.1)

Inclusief het personage ingesproken door Seth Rogen. Hotdogbroodje, hotdog… In deze sensuele geanimeerde komedie zien we de worstjes een existentieel avontuur beleven in de wandelgangen van een grote supermarkt!

Een reactie posten

0 Reacties