Subscribe Us

Dit zijn de 5 meest lekkere Turkse toetjes

MAAK KENNIS MET DE TURKSE DESSERTS

Van sorbetdesserts tot melkachtige desserts, praktische en heerlijke dessertrecepten. De 5 lekkerste dessertrecepten die u kunt bereiden voor Valentijnsdag.


1) KADAYIF

                             

Kadayıf of Tel kadayıf is een tarwesoort dat wordt gemaakt door de bloem en het water te mengen tot dunne draden. Kadayif dessert wordt in de Balkan, Turkije en het Midden-Oosten als dessert gegeten. Kadayif wordt meestal ongebakken in vacuum verpakkingen verkocht en je kunt er verrassende recepten mee maken.   

Klik hier om te leren hoe je Kadayif maakt.


2) SÜTLAÇ

De favoriete pudding met melk van groot en klein. Rijstpudding is de meest voedzame melkdesserts en de zoetste vorm van rijst. Als je op zoek bent naar een licht dessert na een zware maaltijd, dan is rijstpudding een geschikte keuze. Je kunt dit caloriearme dessert zowel warm als koud consumeren.

Klik hier om te leren hoe je Sütlaç maakt.


3) SUPANGLE

Supangle is een half vaste, half vloeibare chocoladepudding, bereid met suiker, zetmeel, melk, roomboter en cacao. Onderaan kan er een stukje cake met alcoholische drank (likeur) gevoegd worden. Het kan worden versierd met gemalen pistache, kokos of chocolade. Het wordt koud geserveerd, soms met ijs erop.4) REVANI


Deze speciale smaak van Revani heeft van de Ottomaanse keuken tot onze keukens een lange reis gemaakt en is een toetje geworden dat bijna iedereen met plezier eet. Revani is een van de onmisbare desserts uit de Turkse keuken. Revani-dessert komt uit de Ottomaanse tijd en werd voor het eerst gemaakt door de paleiskoks ter ere van de verovering van Yerevan en Armenië. Het dessert kreeg de naam "Revani" vanwege de overwinning van Yerevan.5) BANANEN ROL CAKE

De bananen rol cake is een van de meest gewilde desserts met de zachte textuur, fruit en room van binnen. Je kunt elk soort fruit of room tussen en op de rol cake doen. Je kunt er ook chocolade of gesmolten chocolade overheen gieten.

Klik hier om te leren hoe je Bananen rol cake maakt.

Een reactie posten

0 Reacties