MAAK KENNIS MET DE TURKSE DESSERTS
Van sorbetdesserts tot melkachtige desserts, praktische en heerlijke dessertrecepten. De 5 lekkerste dessertrecepten die u kunt bereiden voor Valentijnsdag.
1) KADAYIF
Kadayıf of Tel kadayıf is een tarwesoort dat wordt gemaakt door de bloem en het water te mengen tot dunne draden. Kadayif dessert wordt in de Balkan, Turkije en het Midden-Oosten als dessert gegeten. Kadayif wordt meestal ongebakken in vacuum verpakkingen verkocht en je kunt er verrassende recepten mee maken.
Klik hier om te leren hoe je Kadayif maakt.
2) SÜTLAÇ
De favoriete pudding met melk van groot en klein. Rijstpudding is de meest voedzame melkdesserts en de zoetste vorm van rijst. Als je op zoek bent naar een licht dessert na een zware maaltijd, dan is rijstpudding een geschikte keuze. Je kunt dit caloriearme dessert zowel warm als koud consumeren.
Klik hier om te leren hoe je Sütlaç maakt.
3) SUPANGLE
Supangle is een half vaste, half vloeibare chocoladepudding, bereid met suiker, zetmeel, melk, roomboter en cacao. Onderaan kan er een stukje cake met alcoholische drank (likeur) gevoegd worden. Het kan worden versierd met gemalen pistache, kokos of chocolade. Het wordt koud geserveerd, soms met ijs erop.
4) REVANI
Deze speciale smaak van Revani heeft van de Ottomaanse keuken tot onze keukens een lange reis gemaakt en is een toetje geworden dat bijna iedereen met plezier eet. Revani is een van de onmisbare desserts uit de Turkse keuken. Revani-dessert komt uit de Ottomaanse tijd en werd voor het eerst gemaakt door de paleiskoks ter ere van de verovering van Yerevan en Armenië. Het dessert kreeg de naam "Revani" vanwege de overwinning van Yerevan.
0 Reacties