Subscribe Us

Bananen rol cake

Bananen rol cake 

Als je iets uit je kindertijd proeft, keer je er meteen naar terug. Dit heeft natuurlijk een wetenschappelijke verklaring in de psychologie in de vorm van associatie en herinneren, maar ik sta meer aan de smaakkant van het onderwerp. Ik mis de smaken van mijn kindertijd zo af en toe, en als ik zo'n moment meemaak, keer ik terug naar mijn kindertijd. Terwijl ik me mijn eigen jeugdherinneringen en smaken herinner, realiseer ik me dat ik de jeugdsmaak van van mij twee zoons, creëer. Ik voel me bijvoorbeeld blij als ik ze thuis voor de oven zie wachten tijdens het bakken van kaneelkoekjes. De chocolade die in de kom achterblijft als ik klaar met het bakken van een chocoladecake, die ze dan met hun vingers opeten. De geur van brood dat uit de oven komt...

Ik ga over van nostalgie naar het recept Bananen rol cake met een lichte glimlach op mijn gezicht :)

Ingrediënten

3 eieren 
1,5 kopjes kristalsuiker 
half theeglas melk 
1 pakje bakpoeder 
2 kopjes bloem 
1 pakje vanille 
2 middelgrote bananen 
Voor de room;  
1 eidooier 
1 liter melk 
1,5 kopjes bloem 
1 kop suiker 
1 pakje vanille 
50 g boter 
Om het af te maken;  
poedersuiker 
karamelsaus 
geraspte kokos


Bereiding

  • Doe eerst de eieren, suiker en vanille in een kom en klop dit met een mixer tot het geheel schuimig wordt. 
  • Blijf kloppen door de melk, bakpoeder en bloem toe te voegen. 
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met olie ingevette bakplaat. 
  • Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden tot het een roze kleurt en haal uit de oven.
  • Wikkel het in en rol samen met de bakpapier tot een rol, wacht 7-8 minuten en open de rol. 

Voor de room;

  • Doe de eigeel, melk, bloem, vanille, boter en suiker in een pan. Kook al roerend op laag vuur tot het de consistentie van pudding heeft bereikt. Haal het van het vuur en laat het lauw worden.
  • Week de afgekoelde cake met een kopje melk en verdeel de room erop, die je bereid hebt. 
  • Leg de bananen aan één kant van je cake en wikkel ze in een rol. 
  • Bestrooi de Bananen rol cake met poedersuiker en besprenkel met karamelsaus. 
  • Garneer met kokos.

Een reactie posten

0 Reacties