Trilece Cake
Ingrediënten voor de cake
5 eieren
1 glas kristalsuiker
1 glas olie
1+ ¾ kopje bloem
½ glas griesmeel
1 pakje vanille
1 pakje bakpoeder
Ingrediënten voor de sorbet
5 glazen koude melk
5 eetlepels kristalsuiker
400 ml. room
Ingrediënten voor de karamel
1 + ¼ kopje kristalsuiker
¼ glas water
2 eetlepels boter
1 glas room
Bereiding
- Voeg de eieren en suiker toe in een diepe kom en klop tot een egaal geheel.
- Voeg langzaam de olie toe en blijf kloppen, voeg bloem, griesmeel, bakpoeder en vanille toe en klop.
- Giet het deeg in de ovenschaal en bak 40-45 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.
- Doe al je sorbet ingrediënten in een kom en klop tot de melk schuimig is en bewaar dit in de koelkast.
Voor de karamel:
- Doe de suiker in een tefalpan, voeg het water toe en laat het koken. Voeg de boter toe als het mengsel smelt en goudbruin wordt.
- Voeg als laatste de room toe, meng goed en haal van het vuur.
- Doe de karamel in een kom en laat het afkoelen.
- Snijd de cake warm in vierkante stukken en maak gaatjes met een tandenstoker.
- Giet het melkmengsel erover heen.
- Als de sorbet volledig is opgenomen door je cake, serveer je het door er karamel over heen te gieten.
0 Reacties