Subscribe Us

Trilece Cake

Trilece Cake


Ingrediënten voor de cake 

5 eieren 

1 glas kristalsuiker 

1 glas olie 

1+ ¾ kopje bloem 

½ glas griesmeel 

1 pakje vanille 

1 pakje bakpoeder   


Ingrediënten voor de sorbet

5 glazen koude melk 

5 eetlepels kristalsuiker 

400 ml. room   


Ingrediënten voor de karamel 

1 + ¼ kopje kristalsuiker 

¼ glas water 

2 eetlepels boter 

1 glas room


Bereiding

  • Voeg de eieren en suiker toe in een diepe kom en klop tot een egaal geheel.  
  • Voeg langzaam de olie toe en blijf kloppen, voeg bloem, griesmeel, bakpoeder en vanille toe en klop. 
  • Giet het deeg in de ovenschaal en bak 40-45 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.  
  • Doe al je sorbet ingrediënten in een kom en klop tot de melk schuimig is en bewaar dit in de koelkast.  

Voor de karamel: 

  • Doe de suiker in een tefalpan, voeg het water toe en laat het koken. Voeg de boter toe als het mengsel smelt en goudbruin wordt.
  • Voeg als laatste de room toe, meng goed en haal van het vuur. 
  • Doe de karamel in een kom en laat het afkoelen. 
  • Snijd de cake warm in vierkante stukken en maak gaatjes met een tandenstoker.
  • Giet het melkmengsel erover heen.
  •  Als de sorbet volledig is opgenomen door je cake, serveer je het door er karamel over heen te gieten.

Een reactie posten

0 Reacties