Hoe maak je Revani - Griesmeel dessert?
Ingrediƫnten voor het deeg
1 kopje yoghurt
1 kopje olijfolie
1 ei
1 glas griesmeel
1 glas bloem + 2 eetlepels bloem
1 pakje vanillepoeder
1 pakje bakpoeder
zout
Ingrediƫnten voor de siroop
2 glazen suiker
2 glazen water
2 druppels citroensap
Versiering
gemalen kokos
Bereiding
- Doe eerst het water en de poedersuiker in een pan voor de siroop.
- Kook onder af en toe roeren op laag vuur tot de suiker volledig is gesmolten.
- Voeg vervolgens het citroensap toe en haal het van het vuur.
- Voeg voor het griesmeeldeeg, de yoghurt, olijfolie, bloem, vanille, bakpoeder, zout, griesmeel en ei toe in een kom. Kneed alle ingrediƫnten tot een glad deeg.
- Neem een niet al te grote ovenschaal. Bak in een voorverwarmde oven van 175 graden tot het griesmeeldeeg bruin is, ongeveer 20-25 minuten.
- Giet koude siroop over het warme dessert. Je kunt je griesmeel dessert versieren met gemalen kokos.
Geniet ervan..
0 Reacties