Subscribe Us

Griesmeel dessert (Revani)


Dit dessert, waarvan de belangrijkste ingrediënten meel, griesmeel en suiker zijn, is ook populair in de Indiase en Griekse keuken. Naast dat griesmeel gezond is, geeft het energie die het lichaam nodig heeft. Vanwege de hoge calcium en kaliumwaarde heeft het vaak de voorkeur in dessertrecepten en het is makkelijk te bereiden. Als je klaar bent, kunnen we het recept voor griesmeel dessert starten!

Hoe maak je Revani - Griesmeel dessert?

Ingrediënten voor het deeg

1 kopje yoghurt 

1 kopje olijfolie 

1 ei 

1 glas griesmeel 

1 glas bloem + 2 eetlepels bloem 

1 pakje vanillepoeder 

1 pakje bakpoeder 

zout


Ingrediënten voor de siroop

 2 glazen suiker 

2 glazen water 

2 druppels citroensap


Versiering

gemalen kokos


Bereiding

  • Doe eerst het water en de poedersuiker in een pan voor de siroop.
  • Kook onder af en toe roeren op laag vuur tot de suiker volledig is gesmolten.
  • Voeg vervolgens het citroensap toe en haal het van het vuur.
  • Voeg voor het griesmeeldeeg, de yoghurt, olijfolie, bloem, vanille, bakpoeder, zout, griesmeel en ei toe in een kom. Kneed alle ingrediënten tot een glad deeg.
  • Neem een niet al te grote ovenschaal. Bak in een voorverwarmde oven van 175 graden tot het griesmeeldeeg bruin is, ongeveer 20-25 minuten.
  • Giet koude siroop over het warme dessert. Je kunt je griesmeel dessert versieren met gemalen kokos.
Geniet ervan..

Een reactie posten

0 Reacties