Subscribe Us

Supangle


Supangle is een halfvaste, halfvloeibare chocoladepudding of dessertvariant, bereid met suiker, zetmeel, melk, boter en cacao. Onderaan kan er een stukje cake met alcoholische en suikerhoudende drank (likeur) gevoegd worden. Het kan worden versierd met gemalen pistache, kokos of chocolade. Het wordt koud geserveerd, soms met ijs erop.  Hoewel de naam uit het Frans komt" Soupe anglais", wat in het Frans "Engelse soep" betekent (en toch geen gerecht is in Frankerijk), is het een unieke dessertvariant in de Turkse keuken. 

Hoe maak je Supangle?

Ingrediƫnten

1 liter melk 

1 glas suiker 

½ glas tarwezetmeel 

2 soeplepels cacao 

½ glas pure chocoladedruppels 


Ingrediƫnten voor de onderkant

Brownie


Bereiding Supangle

  • Verdeel de brownies over de bodem van de kommen die je gaat serveren en druk ze lichtjes aan met een lepel. 
  • Voeg melk, suiker, tarwezetmeel en cacao toe aan je pan en meng goed met een garde. 
  • Zet je pan daarna op het vuur en kook tot het een lichte pudding wordt. 
  • Als je pudding klaar is, haal het dan van het vuur en voeg de chocolade druppels toe en mix tot de chocolade smelt. 
  • Verdeel de pudding die je hebt bereid over de brownies. 
  • Versier je Supangle naar wens en serveer koud.

Een reactie posten

0 Reacties