Kadayıf wordt gemaakt van een mengsel van deeg gemaakt met water en bloem, maar het is aan de moeilijke kant om Kadayif zelf te maken. Maar gelukkig kan het kant-en-klaar worden gekocht in een pakje. Vandaag geef ik je het recept voor Kadayif met walnoten op een dienblad. Je kunt ook pistache gebruiken in plaats van walnoten.
Hoe maak je Kadayif dessert ?
Ingrediënten
500 gr Kadayif - verkrijgbaar in de Turkse supermarkt.
150 g roomboter
2 glazen grof gemalen walnoten
Voor de siroop:
4 glazen suiker
4,5 glazen water
Kwart citroen
Bereiding
- Maak de Kadayif los met je handen en maak de geplakte delen open.
- Vet je bakplaat in en verdeel je Kadayif op een bakplaat
- Voeg één laag Kadayif één laag walnoten.
- Leg een laagje Kadayif en één laagje gemalen walnoten, doe dit om en om.
- Nadat je de laatste laag bedekt hebt met Kadayif, pers je met een klein bakje op de kadayif lagen. Zodat het niet te veel gaat opzetten in de oven.
- Verwarm na het persen de roomboter en giet het zo gelijkmatig mogelijk over je kadayif dessert heen.
- Bak in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de bovenkant goudbruin is.
- Maak de siroop terwijl de Kadayif dessert bakt in de oven.
- Kook de suiker, het water en de citroen in een pan. Laat het na het koken afkoelen.
- De siroop zal afkoelen tot de Kadayıf dessert gaar is.
- Haal je Kadayif dessert uit de oven als je Kadayif dessert gaar is en giet de siroop gelijkmatig eroverheen.
- Snijd je Kadayif dessert in plakjes, garneer met walnoten of pistache en serveer.
Geniet ervan...
0 Reacties