Subscribe Us

Rijstpudding


Rijstpudding is de meest voedzame melkdesserts en de zoetste vorm van rijst. Als je op zoek bent naar een licht dessert na een zware maaltijd, dan is rijstpudding een geschikte keuze. Je kunt dit caloriearme dessert zowel warm als koud consumeren. 


Ingrediƫnten

1 liter melk 

2 kopjes gewassen rijst 

1 glas suiker 

1 pakje vanille 

4 glazen water


Bereiding

  • Was de rijst eerst goed en doe het in een pan.  
  • Voeg 4 glazen water toe en breng aan de kook. Als het begint te koken, zet je het vuur lager en kook je nog iets meer. Vergeet niet af en toe te roeren tijdens het koken.  
  • Als de rijst zacht is en het water is opgenomen, voeg dan de melk toe en kook al roerend tot het kookt op hoog vuur.  
  • Als het begint te koken, zet je het vuur lager en kook je al roerend op laag vuur gedurende 20 minuten. 
  • Voeg dan de suiker toe en blijf roeren en kook nog 5 minuten, haal dan de rijstpudding van het vuur.  
  • Voeg de vanille toe aan de gekookte rijstpudding en meng.  Verdeel de rijstpudding in kommen en consumeer het koud of warm.

Een reactie posten

0 Reacties