Ingrediënten
9 gekookte aardappelen
2 eetlepels roomboter
2 eetlepels olie
2 gedroogde uien (gehakt voor het avondeten)
1 eetlepel tomatenpuree
3 glazen groene linzen (voorgekookt)
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1/2 glas water
peterselie
1 glas water (te gebruiken voor het koken)
Bereiding
- Week de groene linzen vooraf in water en kook ze daarna.
- Schil en kook alle aardappelen en snijd ze in 1 vingerdikte of gebruik kant en klaar gekookte aardappelen.
- Verhit de roomboter en olie in een grote pan.
- Voeg de gesneden uien toe en bak tot ze roze worden.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak twee minuten.
- Voeg eerder gekookte en uitgelekte linzen in de pan.
- Voeg zout, peper en een half glas water toe en kook 5-6.
- Breng op smaak met peterselie en haal het groene linzenmengsel van het vuur.
- Leg een rij in plakjes gesneden gekookte aardappelen in een grote bakvorm.
- Strooi er dan wat van het groene linzenmengsel over en leg weer een rij aardappelschijfjes er op.
- Doe dit met al je ingrediënten.
- Giet tenslotte 1 glas water over alle ingrediënten heen, bedek het met bakpapier en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.
- Voeg bij het serveren gehakte verse peterselie toe.
Eet smakelijk...
0 Reacties