Subscribe Us

Aardappel met groene linzen

 


Ingrediënten

9 gekookte aardappelen 

2 eetlepels roomboter 

2 eetlepels olie 

2 gedroogde uien (gehakt voor het avondeten) 

1 eetlepel tomatenpuree 

3 glazen groene linzen (voorgekookt) 

1 theelepel zout 

1 theelepel zwarte peper 

1/2 glas water 

peterselie 

1 glas water (te gebruiken voor het koken)


Bereiding

  • Week de groene linzen vooraf in water en kook ze daarna.  
  • Schil en kook alle aardappelen en snijd ze in 1 vingerdikte of gebruik kant en klaar gekookte aardappelen.  
  • Verhit de roomboter en olie in een grote pan.  
  • Voeg de gesneden uien toe en bak tot ze roze worden.  
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak twee minuten. 
  • Voeg eerder gekookte en uitgelekte linzen in de pan.
  • Voeg zout, peper en een half glas water toe en kook 5-6.  
  • Breng op smaak met peterselie en haal het groene linzenmengsel van het vuur.  
  • Leg een rij in plakjes gesneden gekookte aardappelen in een grote bakvorm. 
  • Strooi er dan wat van het groene linzenmengsel over en leg weer een rij aardappelschijfjes er op. 
  • Doe dit met al je ingrediënten. 
  • Giet tenslotte 1 glas water over alle ingrediënten heen, bedek het met bakpapier en bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden.  
  • Voeg bij het serveren gehakte verse peterselie toe.
Eet smakelijk...

Een reactie posten

0 Reacties