Aardappel salade
Ingrediënten
1 kg aardappelen (gekookt)
2 grote wortelen
6 eetlepels olijfolie
halve rode kool
een half bosje peterselie (gehakt)
een half bosje lente-uitjes (gehakt)
een halve bos dille (gehakt)
3-4 takjes verse munt (gehakt)
zout
zwartepeper,
chilivlokken
3 eetlepels gekookte mais
1 kleine kom augurken (klein gehakt)
2 grote wortelen
6 eetlepels olijfolie
halve rode kool
een half bosje peterselie (gehakt)
een half bosje lente-uitjes (gehakt)
een halve bos dille (gehakt)
3-4 takjes verse munt (gehakt)
zout
zwartepeper,
chilivlokken
3 eetlepels gekookte mais
1 kleine kom augurken (klein gehakt)
Bereiding
Rasp de rode kool, voeg 1 theelepel zout toe en wrijf deze goed in met je handen.
Rooster de geraspte wortel en rode kool in 2 eetlepels olijfolie tot ze zacht zijn en zet apart.
Voeg zout en kruiden toe aan de gekookte aardappelen in een grote kom en pureer deze met een aardappelstamper.
Voeg alle overige ingrediënten toe. Roer goed, pers de geroosterde rodekool en wortelen uit en verdeel deze over een taartvorm. Verdeel daarop het aardappelmengsel en strijk het glad met een lepel. Nadat je het een paar uur in de koelkast hebt bewaard, leg je het ondersteboven op een serveerschaal, snijd het in plakjes en serveer.
Rooster de geraspte wortel en rode kool in 2 eetlepels olijfolie tot ze zacht zijn en zet apart.
Voeg zout en kruiden toe aan de gekookte aardappelen in een grote kom en pureer deze met een aardappelstamper.
Voeg alle overige ingrediënten toe. Roer goed, pers de geroosterde rodekool en wortelen uit en verdeel deze over een taartvorm. Verdeel daarop het aardappelmengsel en strijk het glad met een lepel. Nadat je het een paar uur in de koelkast hebt bewaard, leg je het ondersteboven op een serveerschaal, snijd het in plakjes en serveer.
0 Reacties