Ingredienten
500 gram kwark (gezeefde yoghurt)
1 pakje room
300 gram labneh
1 glas suiker
2 eetlepels bloem
1 eetlepel zetmeel
3 eieren
1 pakje vanille
Voor de basis;
2 pakken koekjes
100 gram gesmolten roomboter
Voor de saus;
500 gram aardbeien -puree-
3 eetlepels suiker
1 eetlepel zetmeel
1 glas water
Bereiding
- Haal de koekjes door een keukenmachine om een poeder te vormen.
- Smelt vervolgens de roomboter en voeg deze geleidelijk aan de poedervormige koekjes toe en mix.
- Wikkel de randen van de klemvorm in met folie en leg bakpapier op de bodem.
- Druk het boterkoekjesmengsel stevig in de bodem van de vorm om een basis te vormen.
- Doe room, labneh, gezeefde yoghurt in een kom. Voeg suiker, zetmeel en bloem toe en klop tot een gladde massa.
- Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en klop door het beslag. Leg het beslag op de koekjesbodem en bak 50-55 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden.
- Als de cheesecake gaar is, zet je de oven uit en open je de deur een beetje en laat je de cheesecake staan tot de oven lauw is.
- Wanneer je het eruit haalt, moet het midden schudden als een gelei en laat het in de koelkast staan tot het klaar is om te snijden.
- Meng de aardbeienpuree, suiker en zetmeel in een pan en laat koken.
- Schenk het na 5 minuten over de in porties gesneden cheesecake heen.
- Laat de Aardbeien Cheesecake 3-4 uur in de koelkast afkoelen en rusten.
0 Reacties