Subscribe Us

Aardbeien Cheesecake


Hoe maak je Aardbeien Cheesecake ?

Ingredienten

500 gram kwark (gezeefde yoghurt)

1 pakje room

 300 gram labneh

1 glas suiker

2 eetlepels bloem

1 eetlepel zetmeel

3 eieren

1 pakje vanille

Voor de basis;

2 pakken koekjes

100 gram gesmolten roomboter

Voor de saus;

500 gram aardbeien -puree-

3 eetlepels suiker

1 eetlepel zetmeel

1 glas water


Bereiding

  • Haal de koekjes door een keukenmachine om een ​​poeder te vormen.
  • Smelt vervolgens de roomboter en voeg deze geleidelijk aan de poedervormige koekjes toe en mix.
  • Wikkel de randen van de klemvorm in met folie en leg bakpapier op de bodem.
  • Druk het boterkoekjesmengsel stevig in de bodem van de vorm om een ​​basis te vormen.
  • Doe room, labneh, gezeefde yoghurt in een kom. Voeg suiker, zetmeel en bloem toe en klop tot een gladde massa. 
  • Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en klop door het beslag. Leg het beslag op de koekjesbodem en bak 50-55 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden. 
  • Als de cheesecake gaar is, zet je de oven uit en open je de deur een beetje en laat je de cheesecake staan ​​tot de oven lauw is.
  • Wanneer je het eruit haalt, moet het midden schudden als een gelei en laat het in de koelkast staan ​​tot het klaar is om te snijden.
  • Meng de aardbeienpuree, suiker en zetmeel in een pan en laat koken.
  • Schenk het na 5 minuten over de in porties gesneden cheesecake heen.
  • Laat de Aardbeien Cheesecake 3-4 uur in de koelkast afkoelen en rusten.

Een reactie posten

0 Reacties