Subscribe Us

Abrikozen dessert

Abrikozen dessert met room



Abrikoos is een vrucht met een hoge voedingswaarde en rijk aan vitamine A, B, C en E. Je kunt abrikoos, vers of droog consumeren, abrikoos bevordert de spijsvertering en geeft een verzadigd gevoel. Abrikozen, die worden gemaakt in vormen zoals jam en marmelade, zijn ook de voorkeur voor fruit in desserts. In dit recept proeven we de heerlijke combinatie van gedroogde abrikoos en room.  
 

Ingrediënten 

500 g gedroogde abrikozen 
1 liter water (5 glazen) 
600 g suiker (3,5 glazen 
300 g mascarpone 
100 g gemalen pistachenoten


Bereiding

  • Doe de abrikozen in een diepe kom. Voeg koud water toe zodat alles onder water blijft en laat 3 uur staan. Laat ze vervolgens uitlekken. 
  • Doe de uitgelekte abrikozen in een pan en voeg 1 liter water toe en laat koken op middelhoog vuur.
  • Voeg de suiker toe als het begint te koken meng. Zet het vuur lager en laat nog 5-6 minuten koken. Als je klaar bent, zet je de pan opzij en koel je de abrikozen af.
  • Haal de abrikozen uit het water als ze koud zijn, met behulp van een zeef. 
  • Neem de abrikozen één ​​voor één en splits de middelste delen met behulp van een mes. Doe de mascarpone er tussen zodat deze een beetje uitsteekt. 
  • Dompel de romige porties onder met gemalen pistachenoten. 
  • Leg ze rechtop op een serveer schaal of houtenplank en laat je gasten genieten!


Een reactie posten

0 Reacties