Subscribe Us

Ali Nazik

 

Het verhaal van Ali Nazik of ook wel "Vriendelijke Ali" genoemd; Yavuz Sultan Selim houdt op een dag één van zijn maaltijden. Toen draaide hij zich om naar de tafel en zei: "Welke vriendelijke hand "eli nazik" heeft het goed gedaan?" vraagt ​​hij en prijst de kok. De naam van dit voortreffelijke gerecht is echter met de tijd veranderd van Eli Nazik" Vriendelijke handen" in Ali Nazik.


Ingredienten


Ingrediënten voor de auberginesaus;

4 aubergines - geroosterd 

2 teentjes knoflook 

2 eetlepels roomboter 

5 eetlepels Griekse yoghurt 

zout 

zwarte peper 

Ingrediënten voor het gehakt;

2 eetlepels olijfolie 

400 gr. gehakt 

zout 

zwarte peper 

Ingrediënten om te versieren; 

1 tomaat 

1 groene paprika 

½ bosje peterselie - fijngehakt- 

Ingrediënten voor de top 

2 eetlepels roomboter 

gemalen rode peper 

Ingrediënten voor de bodem;

Stukjes Turkse pide -in blokjes gesneden-

2 eetlepels roomboter


Bereiding

  • Snijd de paprika en tomaat in 4 gelijke stukken, verwarm de grillpan en bak de paprika en tomaat tot er baksporen ontstaan.  
  • Rooster de aubergines, schil en breng op smaak met peper en zout en hak het fijn met een mes.
  • Voeg de knoflook toe en hak verder fijn.  
  • Verhit de olijfolie in een pan, voeg het gehakt, zout en zwarte peper toe en bak.  
  • Smelt roomboter in een aparte pan. Neem de aubergine die je hebt gemengd met gehakte knoflook in de pan en verwarm deze goed.  
  • Haal dan de aubergines uit de pan en meng deze met yoghurt.  
  • Smelt weer roomboter in een pan en rooster de Turkse pide blokjes, die je in blokjes hebt gesneden.  

Voor service;  

  • Leg de geroosterde Turkse pide's op een bord waar je in gaat serveren.  
  • Verdeel de aubergine over de pide's.  
  • Doe het gehakt en 1 snufje gehakte peterselie erover.  
  • Leg er tomaten en paprika's naast.  
  • Smelt tenslotte de roomboter met gemalen rode peper in een pan. laat het even sudderen en schenk over je gerecht heen.
Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties