Ingrediënten
4 middelgrote appels
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
Ingrediënten voor de cake
4 eieren
1 glas suiker
een snufje zout
1/2 glas hazelnootolie
1/2 glas water
2 glazen bloem
1 pakje chocoladepudding poeder(met cacao of pure chocolade)
1 pakje bakpoeder
1 pakje vanille
4-5 eetlepels appelmoes
1 glas geschaafde amandelen
Bereiding
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en doe ze in een pan.
- Voeg voldoende water toe om het te bedekken, maar niet eroverheen.
- Voeg het kaneelstokje en de kruidnagelzaadjes toe en laat koken. Als de appels het water absorberen, kook dan nog een paar seconden en haal van het vuur.
- Mix het met behulp van een blender en doe het terug in de pan. Kook nog 2-3 minuten en haal van het vuur.
Voor de appelmoes cake;
- Klop de eieren, het zout en de suiker met behulp van een mixer 5 minuten tot het schuimig wordt. Voeg de olie, water, appelmoes, bloem, puddingpoeder, bakpoeder en vanille toe. Meng door van onder naar boven met een spatel.
- Giet in een ingevette cake of gebakvorm. Bestrooi als laatst met amandelen.
- Bak 40-45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Je kunt de bovenkant van de appelmoescake decoreren met gekarameliseerde appelschijfjes met suiker.
0 Reacties