Subscribe Us

Appelmoes Cake


Ingrediënten

4 middelgrote appels 
1 kaneelstokje
2 kruidnagels 

Ingrediënten voor de cake 

4 eieren 
1 glas suiker 
een snufje zout 
1/2 glas hazelnootolie 
1/2 glas water 
2 glazen bloem 
1 pakje chocoladepudding poeder(met cacao of pure chocolade) 
1 pakje bakpoeder 
1 pakje vanille 
4-5 eetlepels appelmoes 
1 glas geschaafde amandelen

 Bereiding

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en doe ze in een pan. 
  • Voeg voldoende water toe om het te bedekken, maar niet eroverheen. 
  • Voeg het kaneelstokje en de kruidnagelzaadjes toe en laat koken. Als de appels het water absorberen, kook dan nog een paar seconden en haal van het vuur. 
  • Mix het met behulp van een blender en doe het terug in de pan. Kook nog 2-3 minuten en haal van het vuur. 

Voor de appelmoes cake; 

  • Klop de eieren, het zout en de suiker met behulp van een mixer 5 minuten tot het schuimig wordt. Voeg de olie, water, appelmoes, bloem, puddingpoeder, bakpoeder en vanille toe. Meng door van onder naar boven met een spatel.
  • Giet in een ingevette cake of gebakvorm. Bestrooi als laatst met amandelen. 
  • Bak 40-45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. 
  • Je kunt de bovenkant van de appelmoescake decoreren met gekarameliseerde appelschijfjes met suiker.

Een reactie posten

0 Reacties