Artisjok salade in olijfolie
Ingrediënten
½ glas olijfolie
20 sjalotten
10 artisjokken
1 glas erwten
1 citroenschil
1 glas water
zout
witte peper
1 eetlepel suiker
¼ citroensap
7 - 8 takjes dille
7 tot 8 takjes peterselie
3-4 takjes lente ui
Bereiding
- Voeg olijfolie toe aan een grote rijstpan en verwarm deze.
- Snijd de sjalotjes in kleine blokjes en doe ze in de pan.
- Snijd de artisjokken in vieren, doe ze in de pan en bak ze lichtjes mee.
- Voeg de erwten, geraspte citroenschil, water, witte peper, zout, suiker en citroensap toe en meng.
- Maak een bakpapier nat en pers de olie weg. Verdeel het uitgeperste bakpapier over de pan zodat het de artisjokken raakt.
- Dek af en kook op laag vuur gedurende 15 minuten.
- Doe de fijngehakte dille, lente-ui, peterselie en olijfolie op je gekookte artisjokken.
0 Reacties