Subscribe Us

Artisjok salade

Artisjok salade in olijfolie


 

Ingrediënten

½ glas olijfolie 

20 sjalotten 

10 artisjokken 

1 glas erwten 

1 citroenschil 

1 glas water 

zout 

witte peper 

1 eetlepel suiker 

¼ citroensap 

7 - 8 takjes dille 

7 tot 8 takjes peterselie 

3-4 takjes lente ui


Bereiding

  • Voeg olijfolie toe aan een grote rijstpan en verwarm deze. 
  • Snijd de sjalotjes in kleine blokjes en doe ze in de pan. 
  • Snijd de artisjokken in vieren, doe ze in de pan en bak ze lichtjes mee. 
  • Voeg de erwten, geraspte citroenschil, water, witte peper, zout, suiker en citroensap toe en meng. 
  • Maak een bakpapier nat en pers de olie weg. Verdeel het uitgeperste bakpapier over de pan zodat het de artisjokken raakt. 
  • Dek af en kook op laag vuur gedurende 15 minuten. 
  • Doe de fijngehakte dille, lente-ui, peterselie en olijfolie op je gekookte artisjokken.


Een reactie posten

0 Reacties