Subscribe Us

Aubergine kebab (Patlican kebabi)

Aubergine kebab (Patlican kebabi)









Ingredienten

3 aubergines 
2 uien 
500 gram rundergehakt 
Een half bosje peterselie 
2 teentjes knoflook 
1glas oude brood kruimel of paneermeel
1 theelepel zout 
1 theelepel zwarte peper 
1 theelepel chilivlokken 
1 theelepel komijn 


Voor de saus:  

1 tomaat 
1 eetlepel tomatenpuree 
1 glas heet water 
1 theelepel zout 
1 theelepel zwarte peper 
2 groene paprika's 
1 teen knoflook

Bereiding

Snijd de aubergines in ronde plakjes zonder ze te schillen.  
Laat de aubergines een tijdje in zout water staan ​​zodat het bittere water eruit komt. 
Doe intussen het gehakt in de kneedkom.  Rasp de ui, hak de peterselie fijn. Voeg de ui en peterselie toe aan het gehakt.  Pers de knoflook en voeg deze toe aan het gehakt. Voeg paneermeel, zout en kruiden toe. 
Kneed goed door, neem stukjes ter grootte van een ei van het gehakt af en rol ze in je hand. 
Leg om de beurt tegen elkaar aan, één gehaktbal, één aubergine in je ovenschaal. 
Doe de tomatenpuree in een kom en los dit op met heet water.  Voeg de geraspte tomaat, zout en peper toe en meng.  Hak tot slot de groene paprika's fijn en pers de knoflook.  Voeg de knoflook en paprika toe aan de tomatenpureesaus en meng ze door elkaar.  
Verdeel de saus over de gehaktballetjes en aubergines.  Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak ongeveer 20 minuten. Serveer warm met rijst/pilav.

Een reactie posten

0 Reacties