Subscribe Us

Baklava

Voor wie van baklava houdt, schrijf ik vandaag een heerlijk recept dat je gemakkelijk kunt maken van kant-en-klare baklava deeg! Liefhebbers van baklava kunnen in tweeën worden verdeeld. Liefhebbers van walnoten baklava en liefhebbers van pistache baklava!  Omdat walnoten meestal bij het bereiden van thuis baklava's worden gebruikt, heb ik het recept met walnoot gekozen. Maar als jij een van degenen bent die van baklava met pistache houdt, kan je gerust pistache of hazelnoot er tussen doen.  Eet smakelijk!


Ingrediënten

1 pak baklava yufka (40 vellen) 

4 glazen walnoot (gemalen) 

1,5 glazen olie 

1 glas roomboter (gesmolten) 

Voor de Siroop: 

4 glazen water 

2 glazen suiker 

2 druppels citroensap


Bereiding

  • Doe voor de siroop water en suiker in een diepe pan en roer tot de suiker is opgelost.  
  • Laat de siroop koken nadat de suiker is gesmolten. Als het begint te koken, kook het dan nog 10 minuten en zet het vuur lager en voeg twee druppels citroen toe aan de siroop. Laat het 10 minuten op laag vuur door koken ​​en haal het dan van het vuur. 
  • Laat de siroop afkoelen op kamertemperatuur.  
  • Vet de bakplaat in waar je de baklava in gaat maken.  
  • Leg een enkele laag baklava op de bodem.  
  • Bestrooi je gemalen walnoten aan alle kanten en leg nog één laag  baklava-deeg.  
  • Beolie de baklava deeg in met het mengsel van gesmolten roomboter en olie met behulp van een keukenkwast, verdeel nog een deeg erop en strooi nog een laag walnoten.  
  • Schik alle lagen om de beurt, één rij geoliede baklava en één rij baklava bestrooid met walnoten op elkaar. 
  •  Breng alleen gesmolten roomboter aan op de laatste 3 baklava-degen die je als laatste er bovenop doet en leg ze op elkaar. 
  • Snijd het met behulp van een mes ​​de baklava in een diamanten vorm of gewoon in vierkantje stukjes ter grootte van een luciferdoosje.  
  • Bak 20-30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de bovenkant bruin is.  
  • Nadat je het uit de oven hebt gehaald, wacht je tot de begintemperatuur van de baklava een beetje voorbij is en giet je de koude siroop helemaal over heen.
  • Nadat de baklava het siroop goed heeft opgenomen, kun je het serveren aan je gasten.
Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties