Bladerdeeg borek met kip en groenten
Ingrediƫnten
20 stuks roomboter bladerdeeg
1 eigeel
300 gram kipfilet in stukjes gesneden
2 middelgrote uien
300 gram champignons
wortel, doperwten en mais uit een blik
sesamzaadjes gepeld
1 kippenbouillon blokje
zonnebloemolie
Bereiding
- Doe de kipfilet in een steelpan en bak op middelhoog vuur tot het kip gaar is.
- Voeg dan de fijngesneden uien toe en bak totdat de ui zacht wordt.
- Voeg de champignon en bak mee. Wacht totdat het uitgelekte water weer is opgenomen of verdamp is.
- Als de champignon klaar is; voeg je de voorgekookte groenten, kippenbouillon en de zwarte peper naar wens toe en bak je nog 2 minuut onder af en toe roeren. Je vulling is klaar !
- Leg de bladerdegen op je bakplaat en leg op elk bladerdeeg 1,5 eetlepel van je vulling en sluit deze door alle hoeken ƩƩn voor ƩƩn naar het midden toe met elkaar te plakken en draai ze om.
- Smeer nu met behulp van een keukenkwast het eigeel bovenop de borek's en bestrooi het met sesamzaadjes. Ze zijn nu klaar om in de oven te gaan.š
- Bak de bladerdeeg borek's 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 210 graden. Eet smakelijk..
0 Reacties