Bladerdeeg borek met kip en groenten
Ingrediƫnten
20 stuks roomboter bladerdeeg
1 eigeel
300 gram kipfilet in stukjes gesneden
2 middelgrote uien
300 gram champignons
wortel, doperwten en mais uit een blik
sesamzaadjes gepeld
1 kippenbouillon blokje
zonnebloemolie
Bereiding
- Doe de kipfilet in een steelpan en bak op middelhoog vuur tot het kip gaar is.
- Voeg dan de fijngesneden uien toe en bak totdat de ui zacht wordt.
- Voeg de champignon en bak mee. Wacht totdat het uitgelekte water weer is opgenomen of verdamp is.
- Als de champignon klaar is; voeg je de voorgekookte groenten, kippenbouillon en de zwarte peper naar wens toe en bak je nog 2 minuut onder af en toe roeren. Je vulling is klaar !
- Leg de bladerdegen op je bakplaat en leg op elk bladerdeeg 1,5 eetlepel van je vulling en sluit deze door alle hoeken Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n naar het midden toe met elkaar te plakken en draai ze om.
- Smeer nu met behulp van een keukenkwast het eigeel bovenop de borek's en bestrooi het met sesamzaadjes. Ze zijn nu klaar om in de oven te gaan.š
- Bak de bladerdeeg borek's 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 210 graden. Eet smakelijk..
0 Reacties