Subscribe Us

Bladerdeeg borek

Bladerdeeg borek met kip en groenten


Ingrediƫnten

20 stuks roomboter bladerdeeg

1 eigeel

300 gram kipfilet in stukjes gesneden

2 middelgrote uien

300 gram champignons

wortel, doperwten en mais uit een blik

sesamzaadjes gepeld

1 kippenbouillon blokje

zonnebloemolie


Bereiding

  • Doe de kipfilet in een steelpan en bak op middelhoog vuur tot het kip gaar is. 
  • Voeg dan de fijngesneden uien toe en bak totdat de ui zacht wordt. 
  • Voeg de champignon en bak mee. Wacht totdat het uitgelekte water weer is opgenomen of verdamp is.
  • Als de champignon klaar is; voeg je de voorgekookte groenten, kippenbouillon en de zwarte peper naar wens toe en bak je nog 2 minuut onder af en toe roeren. Je vulling is klaar !

  • Leg de bladerdegen op je bakplaat en leg op elk bladerdeeg 1,5 eetlepel van je vulling en sluit deze door alle hoeken Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n naar het midden toe met elkaar te plakken en draai ze om.



  • Smeer nu met behulp van een keukenkwast het eigeel bovenop de borek's en bestrooi het met sesamzaadjes. Ze zijn nu klaar om in de oven te gaan.šŸ˜Š

  • Bak de bladerdeeg borek's 15-20 minuten  in een voorverwarmde oven van 210 graden. Eet smakelijk..





Een reactie posten

0 Reacties