Subscribe Us

Bloemkool met bechamelsaus

Ingrediënten voor bloemkool met bechamelsaus 



Ingrediënten

5 glazen heet water 

1 middelgrote bloemkool 

1 eetlepel bloem 

Voor de bechamelsaus:  

1 eetlepel bloem 

1 eetlepel roomboter 

1,5 kopjes koude melk 

1/4 theelepel zout 

1/4 theelepel nootmuskaat 

1/4 theelepel zwarte peper 

Voor de bovenkant:  

een klein bosje dille 

100 gram geraspte kaas


Bereiding

  • Snijd de wortels van de bloemkool af en verdeel de bloemen. 
  • Was de bloemkool met veel water en laat het uitlekken. 
  • Doe kokend water in een diepe pan. 
  • Voeg bloem en bloemkool toe aan het water en laat 10 minuten koken. 

Voor de bechamelsaus; 

  • Smelt de boter in een kleine pan. Voeg bloem toe en bak 2-3 minuten. 
  • Voeg langzaam koude melk toe aan het mengsel en klop het om klontjes te voorkomen. 
  • Voeg zout, nootmuskaat en zwarte peper toe en mix tot de bechamelsaus dik wordt. 
  • Zeef de gekookte bloemkool met een vergiet en doe deze in een hittebestendige overschaal.
  • Verdeel de bloemkool in de kom en giet de bechamelsaus eroverheen. Strooi de geraspte kaas over de saus. 
  • Zet de oven op 180 graden en bak gemiddeld 15 minuten. Je kunt de bloemkolen die je uit de oven haalt serveren door ze te decoreren met dille. Eet smakelijk.

Een reactie posten

0 Reacties