Ingrediënten voor bloemkool met bechamelsaus
Ingrediënten
5 glazen heet water
1 middelgrote bloemkool
1 eetlepel bloem
Voor de bechamelsaus:
1 eetlepel bloem
1 eetlepel roomboter
1,5 kopjes koude melk
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel zwarte peper
Voor de bovenkant:
een klein bosje dille
100 gram geraspte kaas
Bereiding
- Snijd de wortels van de bloemkool af en verdeel de bloemen.
- Was de bloemkool met veel water en laat het uitlekken.
- Doe kokend water in een diepe pan.
- Voeg bloem en bloemkool toe aan het water en laat 10 minuten koken.
Voor de bechamelsaus;
- Smelt de boter in een kleine pan. Voeg bloem toe en bak 2-3 minuten.
- Voeg langzaam koude melk toe aan het mengsel en klop het om klontjes te voorkomen.
- Voeg zout, nootmuskaat en zwarte peper toe en mix tot de bechamelsaus dik wordt.
- Zeef de gekookte bloemkool met een vergiet en doe deze in een hittebestendige overschaal.
- Verdeel de bloemkool in de kom en giet de bechamelsaus eroverheen. Strooi de geraspte kaas over de saus.
- Zet de oven op 180 graden en bak gemiddeld 15 minuten. Je kunt de bloemkolen die je uit de oven haalt serveren door ze te decoreren met dille. Eet smakelijk.
0 Reacties