Subscribe Us

Boeren kebab

Boeren kebab


Ingrediënten

3 grote aubergines  

400 gr. lamsvlees in blokjes 

2 uien 

7-8 kastanjechampignons 

1,5 glas geraspte tomaten 

1 eetlepel tomatenpuree 

2 glazen water 

1 glas  kaas -geraspt- 

1 snufje zout 

1 snufje zwarte peper


Bereiding

  • Snijd de aubergines samen met de steel in de lengte doormidden. 
  • Bestrooi de binnenkant met zout en laat ze een paar minuten met zout staan.
  • Was en droog de aubergines en zet ze in een ovenschaal.  
  • Zet je pan vol olie op het vuur en verwarm.
  • Bak de aubergines in olie. 
  • Haal de binnenkant van de gebakken aubergines lichtjes met een mes eruit en snijd ze in kleine stukjes.  
  • Rooster het gehakt in een pan. Snijd de uien en champignons in blokjes. Voeg de gehakte groenten toe aan het sappige vlees en ga verder met braden. 
  • Voeg, nadat de groenten zacht zijn geworden, de tomatenpuree en de geraspte tomaat toe en bak 1-2 minuten. 
  • Voeg zwarte peper en zout aan het water toe en kook tot het vlees zacht is en het water is opgenomen.  
  • Vul de aubergines, die je hebt bereid met deze vulling en strooi er  geraspte kaas overheen, en bak het vervolgens in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 15 minuten tot de kaas smelt en bruin wordt.

Een reactie posten

0 Reacties