Ingrediënten
1 middelgrote ui
sumak kruiden
peterselie -fijngehakt-
2 takjes lente-uitjes -fijngehakt-
2 glazen gedroogde bonen -gekookt-
1 tomaat - in kleine blokjes gesneden
Ingrediënten voor de top
2 eieren - gekookt
1 snufje peterselie - fijngehakt
Ingrediënten voor saus
2 eetlepels tahin
4 eetlepels olijfolie
sap van 1 citroen
zout
1 eetlepel water
gemalen rode peper
Bereiding
- Kook de eieren hardgekookt, giet het water af en zet opzij en laat afkoelen.
- Kneed de gesneden uien met sumak, voeg dan de fijngesneden lente-uitjes toe en meng.
- Voeg in blokjes gesneden tomaten, gekookte bonen toe en meng.
- Voeg in een aparte kom alle ingrediënten voor de saus en meng dit goed, schenk dit mengsel over de bonensalade heen.
- Neem je bonensalade met tahin op je serveerschaal, strooi er de fijngehakte peterselie over, verdeel de eieren in 4 stukken en leg ze op je bonensalade met tahin en serveer.
0 Reacties