Bonensoep (Kuru fasulye)
Ingrediënten
2 glazen gedroogde witte bonen5 plakjes pastirma (turkse pastrami verkrijgbaar in de Turkse supermarkt)
3 uien
2 tomaten
2 groene paprika's
3 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel tomatenpuree of peperpasta (salca)
Zout
Zwarte peper
Bereiding
Week de bonen een nacht van te voren. Verwissel de volgende dag het water en kook het een beetje en zeef het. Schil de uien en hak deze fijn. Maak de paprika's schoon en hak deze fijn.Snijd de pastrami door de helft. Verhit olie in de pan. Voeg de uien en groene paprika's toe en bak. Voeg de pastrami toe en bak deze nog een paar minuten mee. Voeg de tomaten toe en meng. Plet de tomatenpuree of peperpasta in een glas met water en voeg het toe. Kook het een tijdje tot het een saus wordt. Voeg de bonen toe aan je saus met pastrami en voeg voldoende water toe zodat je de bonen hebt bedekt. Breng het op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Laat het ongeveer 40 minuten koken op laag vuur. Je kunt de kuru fasulye (bonen soep) serveren met rijst (pilav) en chilipeper.
0 Reacties