Hoe maak je Broccoli pannenkoek ?
Ingrediënten
750 gr. broccoli - gekookt
zout
zwarte peper
3 - 4 takjes lente-uitjes fijngehakt
½ bosje peterselie - fijngehakt
2 teentjes knoflook - geplet
3 eieren
1 - 2 eetlepels bloem
Ingrediënten om te frituren
zonnebloemolie
Ingrediënten voor saus
4 eetlepels Griekse yoghurt
1 teen knoflook - geplet
1 snufje gedroogde munt
Bereiding
- Kook je broccoli. Knijp het overtollige water uit je broccoli goed uit met behulp van kaasdoek.
- Voeg zout en peper toe aan je gekookte broccoli en pureer met een aardappelstamper.
- Hak de lente-uitjes fijn. Hak de peterselie fijn. Pers je knoflook met een knoflookpers. Meng alle ingrediënten in een mengkom.
- Voeg eieren en bloem toe en meng.
- Voeg zonnebloemolie toe aan een pan en verwarm.
- Laat vervolgens, met behulp van een lepel, de broccoli pannenkoeken in de gebakken olie vallen en bak ze aan beide kanten goudbruin.
Voor de saus;
- Maak de knoflookyoghurt klaar, besprenkel deze met gedroogde munt en serveer met de Broccoli pannenkoek.
0 Reacties