Ingrediënten
Ingrediënten voor het koken van kip;
1 hele kip - 1 kilo 200 gram
1 ui
1 wortel
1 stengel bleekselderij
zout
zwarte peper
5 - 6 glazen water
Ingrediënten voor de mortel;
400 gr. walnoten
2 sneetjes geroosterd brood
2 theelepels gemalen rode peper
2 theelepels korianderzaad
6 teentjes knoflook
2 theelepels zout
2,5 - 3 glazen kippenbouillon
Ingrediënten voor de top;
olijfolie
gemalen rode peper
Bereiding
- Neem je kip in een pan.
- Neem alle ingrediënten voor het koken en kook je kip.
- Leg je gekookte kip op een bord om af te koelen.
- Scheur met je vingers of met behulp van een hakmolen je gekoelde kip heel fijn.
- Voeg de helft van de walnoten toe in een keukenmachine en maal ze tot poeder.
- Als de walnoten fijn zijn gehakt, neem dan de overgebleven walnoten hak ze wat grof.
- Laat oud broodkruim in een kopje kippenbouillon zacht worden.
- Knijp vervolgens het water uit en voeg de walnoten toe. Voeg gemalen rode peper, knoflook, zout, korianderzaadjes geplet toe en meng goed.
- Doe de gehakte kip in een mengkom en meng samen met de walnotenmengsel goed door elkaar.
- Neem de Circassian Chicken die je hebt bereid op het bord dat je gaat serveren en serveer deze door hem te besprenkelen met gemalen rode peper olie.
0 Reacties