Subscribe Us

Circassian Chicken


Hoe maak je Circassian Chicken ?

Ingrediënten

Ingrediënten voor het koken van kip;
1 hele kip - 1 kilo 200 gram
1 ui
1 wortel
1 stengel bleekselderij
zout
zwarte peper
5 - 6 glazen water

Ingrediënten voor de mortel; 

400 gr. walnoten
2 sneetjes geroosterd brood
2 theelepels gemalen rode peper
2 theelepels korianderzaad
6 teentjes knoflook
2 theelepels zout
2,5 - 3 glazen kippenbouillon


Ingrediënten voor de top;

olijfolie
gemalen rode peper

Bereiding

  • Neem je kip in een pan. 
  • Neem alle ingrediënten voor het koken en kook je kip.
  • Leg je gekookte kip op een bord om af te koelen.
  • Scheur met je vingers of met behulp van een hakmolen je gekoelde kip heel fijn.
  • Voeg de helft van de walnoten toe in een keukenmachine en maal ze tot poeder.
  • Als de walnoten fijn zijn gehakt, neem dan de overgebleven walnoten hak ze wat grof.
  • Laat oud broodkruim in een kopje kippenbouillon zacht worden.
  • Knijp vervolgens het water uit en voeg de walnoten toe. Voeg gemalen rode peper, knoflook, zout, korianderzaadjes geplet toe en meng goed.
  • Doe de gehakte kip in een mengkom en meng samen met de walnotenmengsel goed door elkaar.
  • Neem de Circassian Chicken die je hebt bereid op het bord dat je gaat serveren en serveer deze door hem te besprenkelen met gemalen rode peper olie.

Een reactie posten

0 Reacties