Subscribe Us

Citroen cake


Ingrediënten

2 eetlepels yoghurt 

iets minder dan 1 glas melk

2-3 druppels citroensap 

130 gr. roomboter 

2 glazen suiker 

2 citroenschil -geraspt

3 eieren 

3 glazen bloem 

1 theelepel bakpoeder 

1 theelepel bakpoeder 

sap van 2 citroenen   

Ingrediënten voor de top 

3 eetlepels poedersuiker 

½ citroensap


Bereiding

  • Doe yoghurt en melk in een kom, voeg een paar druppels citroensap toe, meng en zet apart. 
  • Klop in een aparte kom de suiker en de roomboter goed door elkaar, voeg de eieren een voor een toe en voeg de gerasapte citroenschil toe. 
  • Zeef alle droge ingrediënten in een aparte kom, voeg de yoghurtmelk en vervolgens het citroensap toe aan het eimengsel, meng goed en voeg tenslotte de droge ingrediënten toe en meng het met behulp van een spatel zonder het deeg te doven. 
  • Giet het deeg in een ingevette cakevorm en bak 35-40 minuten op 180 graden.
  • Nadat de cake gaar is en op kamertemperatuur is gekomen, meng je poedersuiker en citroensap in een kom en giet je de saus over de cake.



Een reactie posten

0 Reacties