Subscribe Us

Culinaire romans

7 boeken waar kitchen lovers dol op zullen zijn !
Like wather for choclate - Laura Esquivel; 

Het lijkt moeilijk om de ware geest van dit boek te beschrijven zonder twee zinnen op de achterkant te citeren. “Er is nog nooit een boek geschreven dat een roman en een kookboek zo in elkaar  versmelt. Ze heeft zo vanuit het raam van een keuken de diepten van de vrouwelijke ziel, woede, passie en seksualiteit verkend. " Tita, de hoofdrolspeler van de roman, kwam naar de wereld alsof ze een reus in de keuken wilde worden. Bovendien is zij iemand die elke emotie, liefde, woede, pijn en vreugde op het hoogtepunt beleeft. En elke emotie die zij ervaart tijdens het werken in de keuken, gaat over in haar maaltijden; daarna naar degenen die van daar eten. Een hartstochtelijke liefde wordt het best gekoesterd in de keuken, en Tita's verhaal is hiervan een voorbeeld.
Kitchen Confidential - Anthony Bourdain;
 
Alle avonturen van Anthony Bourdain, die nu erg populair is bij zijn televisieprogramma, om een ​​beroemde chef-kok te worden. Kitchen Confidential is een groot avontuur dat gelezen moet worden door degenen die professioneel willen koken, en liefhebbers van culinaire verhalen mogen het niet missen. Je moet dit boek zeker lezen om het ware gezicht van de culinaire wereld te zien. 
Gourmet Rhapsody - Muriel Barbery;

Iedereen die in zijn/haar kinderjaren opgroeide met de magie van een keuken waar in heerlijke smaken werden bereid, blijft die geuren en smaken in zijn leven na jagen. The Gourmet's Last Meal is precies het verhaal hierover. Een fijnproever, die nu zijn laatste dagen in zijn ziekbed leeft, is op zoek naar die ontoegankelijke smaak voordat hij sterft. Smaak is deze keer echt een kwestie van leven en dood geworden.
Petra Hülsmann - Een man om op te (vr)eten;

Als de nieuwe kok in haar lievelingsrestaurant weigert haar favoriete eten te bereiden verandert het leven van een geordende bloemist in chaos.
Joanne Harris - Chocolat;

Als een jonge vrouw een chocoladewinkeltje begint in een Frans dorpje, stuit zij op tegenwerking van de dorpspastoor.
Nathalie MacLean - Rood, wit en overal gedronken;

Korte verhalen van sommelier en schrijver Natalie MacLean die je meeneemt langs verschillende wijngaarden over de hele wereld. Een aanrader voor wijnliefhebbers.

Ruth Reichl - Verrukkelijk;

Een heerlijke, naar meer smakende roman met hoge feelgoodfactor. Een reactie posten

0 Reacties