Subscribe Us

Cupcake met vijgen


Ingrediënten

5 eieren

1,5 glas suiker

1,5 glas gemalen walnoten

14-15 gedroogde vijgen

2 eetlepels olijfolie

2 glazen bloem

1 pakje vanille

1 pakje bakpoeder

Voor de siroop:

2 glazen suiker

3 glazen water

1 schijfje citroen

Voor de room:

5 glazen melk

2,5 eetlepels bloem

1 eetlepel zetmeel

5 eetlepels suiker

1 pak poeder slagroom -krem shanti-


Bereiding

  • Klop de eieren en de suiker tot ze schuimig worden.
  • Klop vervolgens alle cake-ingrediënten goed met de mixer.
  • Voeg als laatste de gemalen walnoten toe en mix.
  • Giet het beslag in de cupcake vormpjes en bak 40 minuten in een voor verwarmde oven van 160 graden.
  • Kook ondertussen het water  en suiker met met citroen voor de siroop.
  • Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen, en nadat de siroop is afgekoeld, haal je de cupcakes uit de vormen en maak je de cupcake's nat.
  • Kook alle ingrediënten behalve de slagroompoeder in een aparte kom.
  • Haal de room van het vuur en voeg de poederslagroom erbij en roer. Je room is klaar.
  • Giet de room over de geweekte cakes en garneer met gesneden vijgen.
Geniet ervan..

Een reactie posten

0 Reacties