Ingrediƫnten
5 eieren
1,5 glas suiker
1,5 glas gemalen walnoten
14-15 gedroogde vijgen
2 eetlepels olijfolie
2 glazen bloem
1 pakje vanille
1 pakje bakpoeder
Voor de siroop:
2 glazen suiker
3 glazen water
1 schijfje citroen
Voor de room:
5 glazen melk
2,5 eetlepels bloem
1 eetlepel zetmeel
5 eetlepels suiker
1 pak poeder slagroom -krem shanti-
Bereiding
- Klop de eieren en de suiker tot ze schuimig worden.
- Klop vervolgens alle cake-ingrediƫnten goed met de mixer.
- Voeg als laatste de gemalen walnoten toe en mix.
- Giet het beslag in de cupcake vormpjes en bak 40 minuten in een voor verwarmde oven van 160 graden.
- Kook ondertussen het water en suiker met met citroen voor de siroop.
- Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen, en nadat de siroop is afgekoeld, haal je de cupcakes uit de vormen en maak je de cupcake's nat.
- Kook alle ingrediƫnten behalve de slagroompoeder in een aparte kom.
- Haal de room van het vuur en voeg de poederslagroom erbij en roer. Je room is klaar.
- Giet de room over de geweekte cakes en garneer met gesneden vijgen.
0 Reacties