Subscribe Us

Dadel en pistachekoekjes

Dadel en pistachekoekjes




Ingrediënten

10 dadels geplet
1 + 1/3 glas pistachepoeder (verkruimelt) 130 gr. 
1 + ¾ glas amandelpoeder 130 gr. 
1 citroenrasp 
2 eetlepels griesmeel 
½ glas kristalsuiker - 90 gr. 
3 gescheiden eiwitten 


Ingrediënten voor de versiering

1 kopje pure chocolade 
Pistache in poedervorm-gekruimeld


Bereiden

Haal de zaadjes uit je dadels en snijd het in kleine stukjes. Doe het in een hak molen en maak het fijn. Doe de dadels, pistachenotenpoeder(kruimels), amandelpoeder, geraspte citroenschil, griesmeel, kristalsuiker en het eiwit in een mengkom. Meng het eerst met een spatel en kneed het dan met je handen. Giet water in een aparte kom en maak je hand nat om stukjes ter grootte van een walnoot uit je deeg te snijden en er rondjes van te maken. Maak er een gaatje in en vorm er een bagel van en leg de koekjes die je hebt klaargemaakt op je bakplaat. Verwarm de oven 12 - 15 minuten voor op 170 graden en doe het in de oven.  

Voor de versiering; 

Smelt de chocolade op au bain marie wijze . Doop de bovenkant van je afgekoelde koekjes in chocolade en leg ze op een bord met bakpapier en laat het afkoelen. Bestrooi je dadel pistachekoekjes met pistachepoeder (kruimels) en serveer!


Een reactie posten

0 Reacties