Hoe maak je Dadel Walnoot Dessert?
Ingrediënten
4 stuks baklava-deeg
100 gr. gesmolten roomboter
50 gr. crème - voor service
Ingrediënten om te vullen
500 gr. dadels
3 eetlepels roomboter - gesmolten
2 glazen walnoten - geplet
4 stuks kardemom
1 theelepel kaneel
Ingrediënten voor de siroop
1,5 glas suiker
2 glazen water
1-2 druppels citroensap
Bereiding
- Verwijder voor de vulling de binnenste pitten van de dadels, haal ze door een keukenmachine zodat je kleine stukjes dadels in pasta verkrijgt.
- Plet de kardemom fijn.
- Doe dan de dadels in een mengkom. Voeg de geplette walnoten, gesmolten boter, kardemom en kaneel toe en mix met een blender.
- Vet het baklava-deeg in en plaats de vulling in de vorm van een cilinder en maak er een rol van.
- Snijd 4 vingerlange plakjes en leg ze op je bakplaat en vet ze in met roomboter.
- Bak 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden tot het baklava-deeg goudbruin is.
- Maak ondertussen een siroop door suiker en water in een pan te koken.
- Pers een paar druppels citroen in je gekookte siroop en laat afkoelen.
- Haal de gebakken rolletjes uit de oven.
- Maak het warme dessert compleet door er koude siroop overheen te schenken en laat afkoelen.
- Serveer met room.
0 Reacties