Subscribe Us

Dadel Walnoot Dessert

Hoe maak je Dadel Walnoot Dessert?

Ingrediënten

4 stuks baklava-deeg

100 gr. gesmolten roomboter

50 gr. crème - voor service

Ingrediënten om te vullen

500 gr. dadels

3 eetlepels roomboter - gesmolten

2 glazen walnoten - geplet

4 stuks kardemom

1 theelepel kaneel

Ingrediënten voor de siroop

1,5 glas suiker

2 glazen water

1-2 druppels citroensap


Bereiding

  • Verwijder voor de vulling de binnenste pitten van de dadels, haal ze door een keukenmachine zodat je kleine stukjes dadels in pasta verkrijgt.
  • Plet de kardemom fijn.
  • Doe dan de dadels in een mengkom. Voeg de geplette walnoten, gesmolten boter, kardemom en kaneel toe en mix met een blender.
  • Vet het baklava-deeg in en plaats de vulling in de vorm van een cilinder en maak er een rol van.
  • Snijd 4 vingerlange plakjes en leg ze op je bakplaat en vet ze in met roomboter.
  • Bak 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden tot het baklava-deeg goudbruin is.
  • Maak ondertussen een siroop door suiker en water in een pan te koken.
  • Pers een paar druppels citroen in je gekookte siroop en laat afkoelen.
  • Haal de gebakken rolletjes uit de oven.
  • Maak het warme dessert compleet door er koude siroop overheen te schenken en laat afkoelen.
  • Serveer met room.



Een reactie posten

0 Reacties