Subscribe Us

Eetbare Bloemen Soorten

Iemand laten zien dat je van die gene houdt, bedanken, misschien verontschuldigen… Bloemen ontvangen, tovert een glimlach op je gezicht, ongeacht de gelegenheid.


Wist je dat sommige bloemen ook onze maag opvrolijken?  Wie houdt er niet van om een ​​geurig boeket te kopen of naar een veld vol bloemen te staren? Het primaire doel van bloemen is om er mooi uit te zien; omdat het bestuivers moet aantrekken en nieuwe zaden moet produceren. Bloemen verfraaien niet alleen onze potten en tuinen, maar voegen ook esthetische en exotische smaken toe aan onze maaltijden. Het gebruik van bloemen in voedsel gaat duizenden jaren terug en in feite gebruiken veel culturen ze in hun traditionele gerechten; Denk bijvoorbeeld aan gevulde pompoen of rozenjam. Het gebruik van bloemen bij uw maaltijden voegt rijkdom en verschil toe, zowel qua uiterlijk als qua smaak. Het scala aan smaken van eetbare bloemen, van pittige tot kruidachtige smaken, zal u verrassen. Sommigen van hen zijn eetbare bloemen die al eeuwen in onze maaltijden zitten, en sommige wachten op je om je keuken te ontmoeten.


De Pompoenbloesem

Het is de meest gebruikte en bekende bloem in de keuken, vooral in de Egeïsche regio van Turkije. Pompoenbloemen, die gevuld en gebakken zijn, zijn rijk aan mineralen, vitamine A en C.


De Violet 

Violet; een van de meest populaire eetbare bloemen, spreekt zowel het gehemelte als de ogen aan met zijn zoete smaak. Je kunt het vers gebruiken in salades, maar ook in taarten, cakes en cocktails. De siroop van de bloem, die rijk is aan vitamine A en C, wordt gebruikt in donuts en zoetwaren.

De Anjer

Wist je dat kruidnagel, die we meestal in onze thee doen of in onze mond stoppen om onze adem op te frissen, ook vers gegeten kan worden? We hebben het echter niet over de gebruikelijke anjers die in bloemisten worden verkocht. Je kunt de producten van de bedrijven die bijzondere eetbare anjers produceren gebruiken bij de aankleding van salades en maaltijden.


De Roos

Het symbool van liefde, rozen laten een licht kruidige en geparfumeerde zoete smaak achter in de mond. Hoe donkerder de bloembladen van de roos, die varieert naargelang het smaaktype, de kleur en de grondsoort waarin ze groeit, hoe duidelijker de smaak. Voordat je de jam, Turks fruit en likeur, de meest populaire roos, eet, moet je de bittere witte delen van de bloembladen verwijderen.

De Champagneblad

Met zijn Latijnse naam "acmella oleracea" en in de volksmond bekend als elektrische bloem, lijkt de champagneblad qua uiterlijk op kleine, gele aardbeien.

Het bloemgedeelte van dechampagneblad, dat de laatste jaren populair is geworden, is eerst smaakloos en als het in de mond wordt gekauwd; dan voel je tintelingen en gevoelloosheid in je tong en lippen. Uiteindelijk komt er een gevoel opfrissing in je keel. Je kunt het gebruiken in salades, sauzen en soepen.

Goudsbloesem (Calendula officinalis)

Calendula, een heerlijke bloem om te eten, is peperig, kruidig en pittig. Je kunt de bloem met de mooie oranje blaadjes toevoegen aan soepen, pasta's en salades. Calendula thee is goed voor hypertensie, hartaandoeningen, kortademigheid en oedeem.


De  Stokroos

De stokroos waarvan meestal thee wordt gezet en wordt gedronken tijdens de wintermaanden, staat bekend om de ontstekingsremmende werking en de voordelen voor het spijsverteringsstelsel. De stokroos heeft een plantaardige, aromatische smaak die niet te zoet is. Je kunt het gebruiken als decoratie in gerechten door zijn flitsende uiterlijk.

De Lavendel

De bloemen van lavendel, bekend om de rustgevende geur, hebben een zeer kenmerkende, bloemige, kruidige en geparfumeerde smaak. Lavendel, dat een smakelijke geur heeft, past vooral goed bij chocoladetaart, ijs en sorbets.

De Prunus ( Pruimen bloesem)

Pruimenbloem heeft een aangename, nectarachtige smaak en aroma. Ze versieren fruitschotels prachtig en kunnen worden gesuikerd om als decoratie te gebruiken. Maar eet niet meer dan een half dozijn per keer, want het bevat een chemische stof die cyanide in de maag produceert.
Een reactie posten

0 Reacties