Ezogelin Soep
Ingrediënten
1 glas (200 ml. Rode linzen
1/3 kopje fijne bulgur
3 volle eetlepels. rijst-
1 middelgrote ui, fijngehakt
1 eetlepel bloem
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels boter
3 eetlepels plantaardige olie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Droge munt
Gemalen rode peper
Zwarte peper Zout
1 vleesbouillon of kippenbouillon
Bereiding
Voeg 2 eetlepels boter en 1 eetlepels plantaardige olie in een middelgrote pan. Fruit de fijngehakte ui en fijngehakte knoflook aan. Was en giet de rode linzen, 1/3 kopje fijne bulgur en 3 volle eetlepels rijst en voeg toe aan je pan en bak deze ongeveer 5 minuten op laag vuur. Giet 5 kopjes water (1 liter) en 1 vleesbouillon of kippenbouillon (optioneel) in de pan en dek het deksel af. Laat het geheel ongeveer 20-30 minuten koken. Haal de pan van het vuur als de peulvruchten zacht zijn geworden. Neem een steelpan. Verhit de overgebleven 2 eetlepels plantaardige olie en voeg 1 eetlepel bloem en sauteer tot het van kleur verandert. Voeg 2 eetlepels tomatenpuree in de pan en bak nog een beetje mee. Giet er 200 ml water bij en wacht tot de saus kookt. Voeg 1 theelepel droge munt, gemalen rode peper en zwarte peper aan de saus en giet de saus in de pan met peulvruchten. Roer constant ongeveer 5 minuten terwijl het geheel kookt, voeg wat zout toe en je Ezogelin Soep is klaar om te serveren. Eet Smakelijk !
0 Reacties