Subscribe Us

Gebakken ansjovis

Gebakken ansjovisDe ansjovis werd mals en de smaak bereikte zijn hoogtepunt. Kook ze zoals je wilt, maar weet dat wanneer ze in april eieren leggen, de smaak onaangenamer wordt en in mei aan zijn terugreis naar de Zwarte Zee begint. Tijdens een reis naar de Zwarte Zee stopte ik om een ​​houten lepel te kopen. Onderweg naar de houtenlepel winkel, trok de advertentie op de deur van een restaurant mijn aandacht; "Er is ansjovis, en ook vis!" Ik kon het niet echt begrijpen. Later hoorde ik dat ik de enige was die verrast was door deze advertentie. Want voor mensen in de Zwarte Zee waren ansjovis, geen vis, maar ansjovis. Dus hij was lid van een andere familie! De ansjovis was klein, maar zijn plaats in de cultuur van de Zwarte Zee was vrij groot. De ansjovissen op het strand betekenden, leven, voeding, broodgeld. De ansjovis had muziek, humor, folklore, politiek, economie en de sport wereld geïnspireerd. De ansjovis was een symbool van veel dingen. De witte metalen die aan het middel hingen van de animators die de horon dansten op vieringen, leken bijvoorbeeld op de weerspiegeling van zwabberende ansjovissen in het water..

Ingrediënten

1 kilo of hoeveelheid naar wens ansjovis

maizena  

zonnebloem olie 

zout


Bereiding

  • Maak de ansjovis schoon door middel van de (kop verwijderen en trekkend de binnenkant leegmaken), Was de schoongemaakte ansjovissen grondig en doe het in een kom. Bestrooi de ansjovis met voldoende zout.
  • Doe maismeel op een bord en bedek de ansjovissen met maismeel aan beide kanten. 
  • Doe een kleine hoeveelheid olie in een anti aanbak pan en verwarm. ( de olie moet schaars zijn om te voorkomen dat de hete olie niet gaat lekken tijdens het draaiproces! )
  • Leg alle ansjovissen één voor één naast elkaar door elkaar kan ook in je pan. 
  • Als de bodem goudbruin is is leg je er een platte deksel op en draai je het geheel mee.
  • Als beide kanten goudbruin zijn leg je je het ansjovis gerecht op een serveerschaal en je bent klaar.. Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties