Subscribe Us

Gebakken borek met gehakt

Gebakken borek met gehakt


Ingrediënten voor het deeg

2,5 glazen bloem 
1 ei 
1/2 glas olijfolie 
1 espresso koffiekop yoghurt 
1 pakje bakpoeder 
1 theelepel azijn 
1 theelepel zout

Om te bakken:  

1 glas zonnebloemolie  

Ingrediënten voor de vulling:  

1 ui 
200 g rundergehakt 
1 theelepel zout 1
theelepel 
zwarte peper


Bereiding

  • Doe het gehakt in een kleine pan voor de gehakt vulling. 
  • Bak het op een hoog vuur tot het water afvoert en het weer opneemt. Voeg zout, peper, in blokjes gesneden uien en olijfolie toe en roer. Rooster het gehakt en haal van het vuur af en laat het gehakt afkoelen. 
  • Doe de bloem in de diepe kneed kom. Open het midden als een zwembad, voeg ei, olijfolie, yoghurt, azijn, zout en bakpoeder toe en meng. 
  • Kneed het deeg tot een gladde massa en laat het 20 minuten afgedekt rusten. Maak 4 stukken van het deeg. Rol 2 stukken deeg dun uit met een deegroller. Strooi er bloem over heen zodat het niet gaat plakken bij het uitrollen. 
  • Leg 1 uitgerolde deeg op het aanrecht. Schep er met elk een beetje afstand een halve eetlepel geroosterd gehakt op. 
  • Verdeel het tweede uitgerolde deeg erover heen en snijd ronde plakken door te drukken met een omkeerde brede glas. Snijd al het deeg op deze manier en leg ze naast elkaar op een plaat of kom. 
  • Giet olie in de pan en verwarm deze. 
  • Bak de borek's met gehaktvulling in de pan. 
  • Schud de pan langzaam zodat ze rijzen, kook beide kanten op deze manier. 
  • Neem het op een serveerschaal en serveer warm. 

Een reactie posten

0 Reacties