Subscribe Us

Pacanga borek

De oorsprong van het woord Pacanga ligt niet ver. Uitspraak Pa-tjan-ga. Pacanga werd voor het eerst in 1983 in het woordenboek genoemd als "een soort gebakje met pastrami en kaas". De Cubaanse muziek en dans die beroemd werd in de jaren zestig, kan zijn oorsprong hebben in de naam Pacanga borek, maar dit is niet zeker.

      

Hoe maak je Pacanga Borek?

                        

Ingrediënten

150 gr. Pastrami - Pastirma uit een Turkse Supermarkt -

2 vellen kant en klaar deeg (uit een Turkse Supermarkt)

2 tomaten

2 groene paprika's 

150 gr. geraspte kaas

100ml zonnebloemolie om te bakken

Bereiding

  • Voeg water in een soepkom.
  • Snijd de tomaat en paprika’s in blokjes en voeg in een saladekom.
  • Voeg fijngehakte pastrami en geraspte kaas toe en meng even. Nu is je vulling  klaar!
  • Rol een stuk deeg uit, snijd het eerst doormidden en snijd vervolgens elk stuk in drie gelijke stukken. Soort van driehoek!
  • Leg 2 lepels van je vulling op de bodem van het deeg.
  • Wikkel door beide randen naar binnen toe te buigen en dicht te rollen.
  • Doop de punt van het deeg in het water in de soepkom, sluit het en maak de verpakking compleet.
  • Bak beide kanten van de pacanga borek in hete olie en giet de olie af op keukenpapier en serveer warm.
Eet smakelijk!


    

    

    


Een reactie posten

0 Reacties