Subscribe Us

Gebakken Kippenlevertjes


Ingrediƫnten

600 gram kippenlevertjes (met hart toegevoegd)

4 eetlepels olijfolie

2 grote uien

1 glas rode paprika

1/4 bosje peterselie

1 theelepel tomatenpuree

1 theelepel zout

1/2 theelepel komijn

1/2 theelepel zwarte peper

1/2 theelepel gemalen rode peper (indien gewenst)


Bereiding

  • Verwijder voorzichtig overtollig vet en zenuwen uit de  kippenlevertjes als die aanwezig zijn.
  • Snijd je de kippenharten doormidden en maak de bloedstolsels in het midden schoon onder stromend water.
  • Doe de kippen hartjes en levertjes in een kom met water om het overtollige bloed er uit te laten lopen.
  • Snijd de levertjes door midden.
  • Hak de geschilde uien fijn in ronde schijfjes.
  • Snijd de rode paprika door midden en verwijder de zaden en snijd ze julienne.
  • Was de peterselie in ruim water, laat het uitlekken en hak ze fijn.
  • Voeg de olijfolie in een grote pan en verwarm.
  • Voeg de ui toe en bak al roerend tot het een roze kleur krijgt.
  • Voeg vervolgens de rode paprika's toe en bak nog even verder.
  • Doe de schoongemaakte kippenlevertjes en kippenhartjes in de pan en kook op laag vuur tot het water is afgevoerd en weer is opgenomen.
  • Voeg een kleine hoeveelheid tomatenpuree, zout, komijn, versgemalen zwarte peper en desgewenst gemalen rode peper toe aan de pan en bak op laag vuur nog eens 4-5 minuten. Leg je gebakken kippenlevertjes op een serveerbord en garneer met peterselieblaadjes, consumeer warm en eventueel met stokbrood.


Tip: Voeg de kruiden die je gaat gebruiken als je kippenlevertjes beginnen te roosteren als laatst in de pan.

Een reactie posten

0 Reacties