Ingrediƫnten
600 gram kippenlevertjes (met hart toegevoegd)
4 eetlepels olijfolie
2 grote uien
1 glas rode paprika
1/4 bosje peterselie
1 theelepel tomatenpuree
1 theelepel zout
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel gemalen rode peper (indien gewenst)
Bereiding
- Verwijder voorzichtig overtollig vet en zenuwen uit de kippenlevertjes als die aanwezig zijn.
- Snijd je de kippenharten doormidden en maak de bloedstolsels in het midden schoon onder stromend water.
- Doe de kippen hartjes en levertjes in een kom met water om het overtollige bloed er uit te laten lopen.
- Snijd de levertjes door midden.
- Hak de geschilde uien fijn in ronde schijfjes.
- Snijd de rode paprika door midden en verwijder de zaden en snijd ze julienne.
- Was de peterselie in ruim water, laat het uitlekken en hak ze fijn.
- Voeg de olijfolie in een grote pan en verwarm.
- Voeg de ui toe en bak al roerend tot het een roze kleur krijgt.
- Voeg vervolgens de rode paprika's toe en bak nog even verder.
- Doe de schoongemaakte kippenlevertjes en kippenhartjes in de pan en kook op laag vuur tot het water is afgevoerd en weer is opgenomen.
- Voeg een kleine hoeveelheid tomatenpuree, zout, komijn, versgemalen zwarte peper en desgewenst gemalen rode peper toe aan de pan en bak op laag vuur nog eens 4-5 minuten. Leg je gebakken kippenlevertjes op een serveerbord en garneer met peterselieblaadjes, consumeer warm en eventueel met stokbrood.
Tip: Voeg de kruiden die je gaat gebruiken als je kippenlevertjes beginnen te roosteren als laatst in de pan.
0 Reacties