Subscribe Us

Gember Zeebaars


Zeebaars, dat niet zo vet is, past er erg goed bij groenten. Wanneer je deze heerlijke vis bereid met gembersaus kun je er niet genoeg van krijgen. Geschikt voor degenen die zich vervelen met de klassieke visrecepten. Bovendien heeft het geen geur aangezien je het in de oven bakt en heeft het een lekkere grillaroma.

Ingrediënten

 4 zeebaarsfilet 

12 sjalotten 


Voor de saus:  

1 gemberwortel 

4 eetlepels olijfolie 

3 teentjes knoflook 

1 citroen 

1 theelepel zwarte peper 

1 theelepel zout


Bereiding

  • Schil de gember.
  • Rasp de geschilde verse gember en citroenschil in een diepe kom. 
  • Voeg de olijfolie, geperste knoflook, peper en zout toe en meng. Dit wordt je saus!
  • Doe de zeebaarsfilets in een sauskom en dompel ze in de saus. Dek de sauskom af en laat het geheel 30 minuten in de koelkast staan. 
  • Leg bakpapier op een bakplaat. Doe de zeebaarsfilets die je uit de saus haalt en de sjalotjes die je hebt gepeld op je bakplaat met bakpapier.
  • Schenk de resterende saus over de vis. 
  • Bedek de vis met bakpapier en sluit de randen, maak er een pakketje van. 
  • Bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. 

Eet smakelijk.

Een reactie posten

0 Reacties