Subscribe Us

Gevulde Aubergines ( Dolma's ) Recept

 Gevulde Aubergines (Dolma's) 









Ingrediënten

aubergines
250 gr. rundergehakt
2 glazen rijst 
3 tomaten
groene paprika
2 uien
1 citroen ( 1/2 voor de vulling, 1/2 voor de saus)
4 steentjes knoflook
peper pasta (Biber Salca)
zwarte peper
zout 
zonnebloemolie


Aubergine boor ( Verkrijgbaar in de Turkse supermarkt)


Saus

zonnebloemolie
4 teentjes Knoflook
droge munt
tomatenpuree
1/2 Citroen

Bereiding

Hak de ui, knoflook, tomaat en groene paprika in stukjes en doe dit in een kom. Doe de peperpasta, zonnebloemolie,  en het gehakt erbij. Voeg de zwarte peper en het zout ook in de kom bij het gehakt. 
Was de rijst en zeef het tot het water er uit is en doe het bij de vulling. 
Pers de citroen en voeg toe aan de vulling. Meng nu alles tot een geheel. Je vulling is klaar 😊

Haal de binnenkant van de aubergines eruit met behulp van de aubergineboor. (zie foto's onderaan de pagina)
Doe de gevulde aubergines rechtop in een pan. Giet gekookt water in de pan tot de gevulde aubergines bedekt zijn en breng het aan de kook. Als het begint te koken laat je het nog ongeveer 40 minuten koken op laag vuur. Als de rijst gaar is je Dolma gerecht bijna klaar. Nu de saus voor extra smaak essentie.

Bereiding Saus

Neem een sauspan en doe er 4 eetlepels zonnebloemolie in. Voeg de tomatenpuree, gesneden knoflook toe en laat de saus sudderen tot de knoflook gaar is. Voeg de citroen en droge munt toe en laat nog een 1/2 minuut sudderen. Je saus is klaar. Giet de saus over je pan met Dolma's en laat het geheeld nog 1 minuut koken op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en dek het deksel af. Wacht daarna 10 minuten alvorens het serveren. Eet smakelijk!













Een reactie posten

0 Reacties