Gevulde Druivenbladeren
Ingrediënten
250 gram verse druiven bladeren
300 gram rundergehakt
1,5 middelgrote uien
1 klein theeglas rijst
1 eetlepel paprikapoeder
tomatenpuree
Een half bosje peterselie
1 theelepel zwarte peper
2,5 eetlepels zonnebloemolie
zout
300 gram rundergehakt
1,5 middelgrote uien
1 klein theeglas rijst
1 eetlepel paprikapoeder
tomatenpuree
Een half bosje peterselie
1 theelepel zwarte peper
2,5 eetlepels zonnebloemolie
zout
Bereiding
Week de gekookte bladeren 4-5 minuten in water, zeef de bladeren.laat de rijst 30 minuten weken in warm water en giet af.Hak de peterselie en de ui fijn.Neem een grote kom om de vulling te bereiden. Meng de rijst, ui, gehakt, zout, tomatenpuree en kruiden tot een geheel.
Je bent klaar! 😊 Open nu het druiven blaadje met de geaderde kant naar je toe (zie foto 1) en doe er een theelepel vulling op en wikkel het in. Leg de gevulde druivenbladeren in een middelgrote pan. Nadat het wikkelproces is voltooid, voeg je tot de helft van de hoeveelheid ingepakte bladeren warm water toe aan de pan. Je kunt ook een beetje olie druppelen. Je kunt een bord op de pan plaatsen zodat de vulling niet opzwelt. Laat de rijst opzwellen tot hij matig water heeft opgenomen (zie foto 2) en houd het deksel gesloten. Laat het geheel langzaam koken op laag vuur. Contoleer na 20 minuten of het gaar is. Zo niet laat het nog even koken onder af en toe proeven.Je kunt de druivenbladeren serveren met yoghurt. Dat vind ik het lekkerst. Eet smakelijk !
Je bent klaar! 😊 Open nu het druiven blaadje met de geaderde kant naar je toe (zie foto 1) en doe er een theelepel vulling op en wikkel het in. Leg de gevulde druivenbladeren in een middelgrote pan. Nadat het wikkelproces is voltooid, voeg je tot de helft van de hoeveelheid ingepakte bladeren warm water toe aan de pan. Je kunt ook een beetje olie druppelen. Je kunt een bord op de pan plaatsen zodat de vulling niet opzwelt. Laat de rijst opzwellen tot hij matig water heeft opgenomen (zie foto 2) en houd het deksel gesloten. Laat het geheel langzaam koken op laag vuur. Contoleer na 20 minuten of het gaar is. Zo niet laat het nog even koken onder af en toe proeven.Je kunt de druivenbladeren serveren met yoghurt. Dat vind ik het lekkerst. Eet smakelijk !
foto 1
0 Reacties