Gevulde Paprika's met olijfolie
Ingrediënten
16 paprika's
3 - 4 tomaten - voor de bovenkant van de gevulde paprika
3 - 4 tomaten - voor de bovenkant van de gevulde paprika
Ingrediënten voor de vulling
1 glas olijfolie
7 grote uien
3 glazen rijst - gewassen
Zout
Zwarte peper
3 tot 4 snufjes gedroogde munt
2,5 eetlepels kristalsuiker
3 glazen water
1 eetlepel piment -voor na het koken
7 grote uien
3 glazen rijst - gewassen
Zout
Zwarte peper
3 tot 4 snufjes gedroogde munt
2,5 eetlepels kristalsuiker
3 glazen water
1 eetlepel piment -voor na het koken
Ingrediënten voor de top
½ glas olijfolie
Water - tot ¼ van het gevulde van de pan
Water - tot ¼ van het gevulde van de pan
Bereiding
Doe de olijfolie in een pan en fruit hierin de uien. Was de rijst. Voeg nadat de uien zijn geroosterd de rijst en bak 1 minuut. Voeg dan zout, peper, munt en suiker toe en meng goed. Voeg het water toe en laat het koken. Voeg, nadat de rijst is gekookt, piment en munt toe en meng.
Snijd de stengels van de paprika's eraf en verwijder de zaden. Schep de vulling die je hebt bereid in de paprika's. Snijd de tomaten in dikke schijfjes en plaats ze op de mond van de paprika's die je tot 4/5 vult. Plaats je gevulde paprika's in een diepe pan. Giet er een half glas olijfolie overheen, voeg water toe en laat 30 minuten op middelhoog vuur koken. Als je vulling gaar is, laat je het afkoelen in de pan. Serveer koud of lauw. Dat is het lekkerst!
0 Reacties