Subscribe Us

Gevulde vijgen

Gevulde vijgen met walnoot

Vijgen dessert is een heel licht, erg lekker en gezond dessert. Met de combinatie van de lichte vijg en walnoten, een van de gezondste voedingsmiddelen, ontstaat er een heerlijke smaakbeleving en presentatie.


Ingrediƫnten;

20 grote gedroogde vijgen

1 glas walnoten -grof gehakt-

De schil van 1 sinaasappel -geraspt- 

1 theelepel kaneel 

1 klein kopje suiker 

1 glas water


Weken:  

1,5 kopjes melk 


Voor er op:  

Mascarpone, room of slagroom


Bereiden


  • Was eerst de vijgen goed. 
  • Giet er hete melk overheen en laat het 1 uur staan ​​tot het zacht wordt. 
  • Haal de vijgen uit de melk. Als er melk op zit, was het dan af. 
  • Knip de koppen van de vijgen af ​​met een schaar en druk de kop naar binnen toe om een ​​gaatje te krijgen. 
  • Meng de grof gehakte walnoten, sinaasappelschil en kaneel in een kom en vul de vijgen met dit mengsel. 
  • Leg de gevulde vijgen in een pan. Strooi de suiker over de vijgen heen. 
  • Giet dan het water over de vijgen heen en dek de pan af en zet op het vuur. Zet het vuur lager als het begint te koken en laat 20-25 minuten koken. Leg de vijgen na het koken op een serveerschaal. Bereid het servies voor door het te versieren met room of slagroom. Eet smakelijk…

Een reactie posten

0 Reacties