Gözleme met spinazie
Ingrediënten
500 gr. spinazie
1 theelepel zout
een half theelepel paprikapoeder
een half theelepel zwarte peper
Ingrediënten voor het deeg:
een half glas water
een half glas zonnebloemolie
1 theelepel zout
Boter om er op te smeren
Bereiding
Hak de ui fijn en doe het in een pan met olie. Snijd en was de spinazie en voeg toe. Voeg 1 theelepel zout, een halve theelepel paprikapoeder en een halve theelepel zwarte peper toe, meng het even en haal van het vuur.
Kneed in een kom 3,5 kopjes bloem, een half glas water, een half glas olie en 1 theelepel zout. (Als het deeg aan je hand kleeft, kun je wat meer bloem toevoegen.) Strooi wat bloem op het aanrechtblad om het deeg te kneden en maak er een lange rol van en snijd in stukjes van ongeveer 7 cm. Rol het uitgesneden deeg in je hand en rol het met een deegroller uit tot het formaat van een serveerschaal. Doe de spinazievulling die je hebt bereid in het deeg dat je hebt uitgerold. Sluit het met je vingers en druk op de randen. Bak de gözleme's op laag vuur om en om. Als ze gaar zijn, smeer je er boter op en Voilá! Eet smakelijk..
0 Reacties