Subscribe Us

Groene Linzensoep met Turkse Noedels

Groene Linzensoep met Turkse Noedels





Ingredientën  

1glas groene linzen 

1 gedroogde ui 

1/2 glas Turkse Noedel (Eriste) ( verkrijgbaar in de Turkse supermarkt )

5 glazen bouillon (kan ook water zijn) 

3 eetlepels margarine 

2 eetlepels tomatenpuree of peperpasta ( biber salca )

Munt 

Zout

Chilipeper ( pul biber )


Bereiding

Voordat je de groene linzensoep met Turkse noedels gaat maken, laat je de groene linzen 2 à 3 uur weken. Voeg fijngehakte ui en margarine in een pan. Bak de ui tot deze een roze kleur krijgt, voeg nu tomatenpuree toe en roer verder, voeg de bouillon toe en breng het aan de kookt. 

Voeg de groene linzen toe aan je kokende bouillon en als de linzen beginnen te koken, voeg je de Turkse noedels toe.Voeg vervolgens zwarte peper en zout toe. Laat het geheel op laag vuur koken onder af en toe roeren. Smelt de margarine in een sauspan.Voeg zout, chilipeper en munt toe aan de margarine en laat het op laag vuur sudderen. Voeg vervolgens je saus toe aan de soep. Dek het deksel af en haal de pan van het vuur. Je kunt de soep warm serveren. Eet smakelijk!



Een reactie posten

0 Reacties