Subscribe Us

Groene linzensoep


 Ingrediënten  

1 glas groene linzen 

2 aardappelen

1 fijngehakte ui 

1/2 glas Turkse Noedel (Eriste) ( verkrijgbaar in de Turkse supermarkt )

5 glazen bouillon (kan ook water zijn) 

3 eetlepels roomboter 

2 eetlepels tomatenpuree of peperpasta ( biber salca )

Munt 

Zout

gemalen rode peper ( pul biber )


Bereiding

  • Voordat je de groene linzensoep met Turkse noedels gaat maken, laat je de groene linzen 2 à 3 uur weken. 
  • Schil en snijd de aardappelen in blokjes. 
  • Voeg fijngehakte ui en roomboter in een pan. Bak de ui tot deze een roze kleur krijgt.
  • Voeg nu de aardappelen en roer één keer. Voeg nu tomatenpuree toe en roer verder, voeg de bouillon toe en breng het aan de kookt. 
  • Voeg de groene linzen toe aan je kokende bouillon en als de linzen beginnen te koken, voeg je de Turkse noedels toe. 
  • Voeg vervolgens zwarte peper en zout toe. Laat het geheel op laag vuur koken onder af en toe roeren. 
  • Smelt de roomboter in een sauspan. Voeg zout, gemalen rode peper en munt toe aan de roomboter en laat het op laag vuur sudderen. 
  • Voeg vervolgens je saus toe aan de soep. 
  • Dek het deksel af en haal de pan van het vuur. 
  • Je kunt de soep warm serveren. Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties