Ingrediënten
1 glas groene linzen
2 aardappelen
1 fijngehakte ui
1/2 glas Turkse Noedel (Eriste) ( verkrijgbaar in de Turkse supermarkt )
5 glazen bouillon (kan ook water zijn)
3 eetlepels roomboter
2 eetlepels tomatenpuree of peperpasta ( biber salca )
Munt
Zout
gemalen rode peper ( pul biber )
Bereiding
- Voordat je de groene linzensoep met Turkse noedels gaat maken, laat je de groene linzen 2 à 3 uur weken.
- Schil en snijd de aardappelen in blokjes.
- Voeg fijngehakte ui en roomboter in een pan. Bak de ui tot deze een roze kleur krijgt.
- Voeg nu de aardappelen en roer één keer. Voeg nu tomatenpuree toe en roer verder, voeg de bouillon toe en breng het aan de kookt.
- Voeg de groene linzen toe aan je kokende bouillon en als de linzen beginnen te koken, voeg je de Turkse noedels toe.
- Voeg vervolgens zwarte peper en zout toe. Laat het geheel op laag vuur koken onder af en toe roeren.
- Smelt de roomboter in een sauspan. Voeg zout, gemalen rode peper en munt toe aan de roomboter en laat het op laag vuur sudderen.
- Voeg vervolgens je saus toe aan de soep.
- Dek het deksel af en haal de pan van het vuur.
- Je kunt de soep warm serveren. Eet smakelijk!
0 Reacties