Subscribe Us

Halva met pistache


Hoe maak je Halva met pistache ?

Ingrediƫnten

125 gr. roomboter

1,5-2 glazen suiker

1-2 vingers meer dan 2 glazen water

250 gr. griesmeel

2-3 handenvol poedervormige pistachenoten


Bereiding

  • Scheid 1 eetlepel boter van en doe de resterende boter in een pan.
  • Voeg er water en suiker aan toe en kook tot de suiker oplost en zet dan apart.
  • Doe intussen het griesmeel in een grote pan en rooster het zonder olie op laag vuur tot het bruin wordt.
  • Voeg als het griesmeel goed is geroosterd 1 eetlepel roomboter en pistasche in poedervorm toe en rooster nog 5 minuten.
  • Voeg vervolgens het vloeibare siroopmengsel toe dat je hebt gekookt en apart hebt gehouden.
  • Dek de pan af en laat 5 minuten op laag vuur koken.
  • Nadat je het van het vuur hebt gehaald, laat je het 15-20 minuten trekken met het deksel gesloten.
  • Meng het tijdens het brouwen af ​​en toe met een vork.
  • Je kunt de halva met pistache warm of koud serveren.


Een reactie posten

0 Reacties