Ingrediƫnten
125 gr. roomboter
1,5-2 glazen suiker
1-2 vingers meer dan 2 glazen water
250 gr. griesmeel
2-3 handenvol poedervormige pistachenoten
Bereiding
- Scheid 1 eetlepel boter van en doe de resterende boter in een pan.
- Voeg er water en suiker aan toe en kook tot de suiker oplost en zet dan apart.
- Doe intussen het griesmeel in een grote pan en rooster het zonder olie op laag vuur tot het bruin wordt.
- Voeg als het griesmeel goed is geroosterd 1 eetlepel roomboter en pistasche in poedervorm toe en rooster nog 5 minuten.
- Voeg vervolgens het vloeibare siroopmengsel toe dat je hebt gekookt en apart hebt gehouden.
- Dek de pan af en laat 5 minuten op laag vuur koken.
- Nadat je het van het vuur hebt gehaald, laat je het 15-20 minuten trekken met het deksel gesloten.
- Meng het tijdens het brouwen af en toe met een vork.
- Je kunt de halva met pistache warm of koud serveren.
0 Reacties