Subscribe Us

Halva met Sinaasappel


Hoe maak je Halva met Sinaasappel?

Ingrediënten

125 gr. roomboter

2 glazen griesmeel

1 handvol pijnboompitten

1 glas sinaasappelsap

1,5 glas melk

1,5 glas suiker

1 sinaasappel


Bereiding

  • Smelt de roomboter in een pan.
  • Voeg pijnboompitten en griesmeel toe en bak op middelhoog vuur tot de pijnboompitten verkleuren.
  • Meng in een kom de melk, sinaasappelsap en kristalsuiker tot het is opgelost.
  • Rasp de schil van één sinaasappel en voeg deze toe aan het melkmengsel.
  • Als het griesmeel goudgeel kleurt, voeg je de siroop toe die je hebt bereid.
  • Sluit het deksel, zet het vuur lager en roer af en toe. Als de siroop is opgenomen, zet je het vuur uit en laat je je Halva met Sinaasappel rusten.
  • Serveer warm.



 

Een reactie posten

0 Reacties