Ingrediënten
2 glazen kikkererwten
5 eetlepels tahin
2 teentjes knoflook
sap van 1 citroen
3 à 4 eetlepels water
¼ glas olijfolie
1 theelepel komijn
zout
zwarte peper
Ingrediënten voor de buitenkant
Bloem
Ei
Panko - groffe paneermeel
Ingrediënten voor het serveren
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 citroenschil - rasp
Bereiding
- Hak de geperste knoflook in kleine stukjes.
- Meng de gekookte en gepelde kikkererwten, tahin, knoflook, versgeperst citroensap, water, olijfolie, komijn, zout en zwarte peper met behulp van een keukenmachine of blender tot een romige consistentie.
- Maak kleine balletjes van de humus die je zelf hebt bereidt.
- Verhit olie in een diepe pan. Rol vervolgens de kleine hummusballetjes door de bloem, ei en panko.
- Bak het in de olie die je hebt verhit.
- Opmerking: als je geen panko bij de hand hebt, kun je ook paneermeel gebruiken.
- Doe de Griekse yoghurt in een mengkom.
- Rasp vervolgens de schil van de citroen en meng het door de yoghurt.
- Ik raad je aan om je knapperige hummusballetjes gedoopt in yoghurtsaus te eten.
0 Reacties