Subscribe Us

Hummus balletjes


Ingrediënten

2 glazen kikkererwten 

5 eetlepels tahin 

2 teentjes knoflook 

sap van 1 citroen 

3 à 4 eetlepels water 

¼ glas olijfolie 

1 theelepel komijn 

zout 

zwarte peper 


Ingrediënten voor de buitenkant 

Bloem

Ei 

Panko - groffe paneermeel 

Ingrediënten voor het serveren 

3 eetlepels Griekse yoghurt 

1 citroenschil - rasp


Bereiding

  • Hak de geperste knoflook in kleine stukjes. 
  • Meng de gekookte en gepelde kikkererwten, tahin, knoflook, versgeperst citroensap, water, olijfolie, komijn, zout en zwarte peper met behulp van een keukenmachine of blender tot een romige consistentie. 
  • Maak kleine balletjes van de humus die je zelf hebt bereidt. 
  • Verhit olie in een diepe pan. Rol vervolgens de kleine hummusballetjes door de bloem, ei en panko. 
  • Bak het in de olie die je hebt verhit.  
  • Opmerking: als je geen panko bij de hand hebt, kun je ook paneermeel gebruiken.  
Om bij te dienen; 

  • Doe de Griekse yoghurt in een mengkom. 
  • Rasp vervolgens de schil van de citroen en meng het door de yoghurt. 
  • Ik raad je aan om je knapperige hummusballetjes gedoopt in yoghurtsaus te eten.



Een reactie posten

0 Reacties