Subscribe Us

Imam bayildi

Imam bayildi "De Imam valt flauw". In de oudheid trouwt een imam met de dochter van een rijke olijfoliehandelaar. Er zit volop olijfolie in de uitzet van de vrouw van de imam, die dol is op eten. De nieuwe bruid bereid regelmatig het gerecht "Imam bayildi" voor haar man. De naam van het gerecht is natuurlijk nog geen imam bayildi "De Imam valt flauw". 
De imam, die het eten erg lekker vindt, wil elke dag hetzelfde eten. Dagen verstrijken, de imam merkt dat hij niet meer flauwvalt tijdens het eten en komt er achter dat zijn vrouw het niet kan bereiden omdat er geen olijfolie meer is, en hij valt flauw van verdriet.

Hoe maak je Imam bayildi ?

Ingrediënten

8 middelgrote aubergines

4 uien

12 teentjes knoflook

3 tomaten

4 groene paprika's

1 kopje olijfolie

zout

zwarte peper

2 suikerklontjes

2 glazen heet water

Voor de tomatensaus

3 eetlepels olijfolie

een half glas geraspte tomaten

1 theelepel tomatenpuree

Om te bakken

zonnebloemolie

Om te garneren

Peterselieblaadjes


Bereiding

  • Schil de aubergines zonder de stelen door te snijden.
  • Week ze 10 minuten in gezouten water om de bitterheid te verwijderen.
  • Zeef en droog af met keukenpapier.
  • Schil de uien en hak in fijne plakjes. Schil de knoflook. Schil de tomaten en snijd ze in blokjes. Maak de paprika's schoon, halveer ze en hak ze fijn.
  • Verhit de olijfolie in een pan. Voeg ui en zout toe en bak. Voeg de knoflook, tomaten, paprika, suiker en peper toe. Laat 10 minuten op laag vuur koken.
  • Verhit de zonnebloemolie in een aparte pan. 
  • Fruit de aubergines aan beide kanten licht in de verwarmde olie.
  • Neem de gebakken aubergines op keukenpapier en verwijder de overtollige olie.
  • Leg de aubergines met tussenpozen in een ondiepe pan. 
  • Snijd de middelste delen open met een mes en verdeel de uienvulling in de aubergines.
  • Voeg 2 kopjes gekookt water toe vanaf de rand van de pan. Sluit het deksel en laat 20 minuten op laag vuur koken tot de aubergines het water opneemt.
  • Verhit de olijfolie in een pan om de tomatensaus te bereiden.
  • Voeg de geraspte tomaat en tomatenpuree toe en breng aan de kook.
  • Doe de saus op een serveerschaal. Leg de aubergines erop en strooi er fijngehakte peterselie overheen. 
  • Serveer de Imam bayildi koud. Je kunt de Imam bayildi eventueel serveren met gekruide aardappelen uit de oven.

Eet smakelijk.


Een reactie posten

0 Reacties