Subscribe Us

Is het gezond om een ​​houten lepel te gebruiken?

Het gebruik van houten lepels is tegenwoordig eerder een authentiek keukengereedschap dan een essentiële behoefte. Metalen en zelfs siliconen lepels en spatels die samen met de ontwikkelingen van de technologie elke dag met iets nieuws in ons leven zijn gekomen, lijken de houten lepel al lang geleden te hebben verdrongen. Toch zoeken mijn ogen af en toe tijdens het koken nog steeds niets anders dan een houten lepel, vooral om mijn pannen en schalen met een tere oppervlak niet te bekrassen.  Als zodanig: "Hoe gezond en correct is het gebruik van houten lepels?" Laten we daarom de gedetailleerde informatie over het gebruik van dit keukengerei bekijken en kijken waar we op zouden moeten letten:


Wat te doen voordat u een houten lepel gebruikt?

Voor een gezond gebruik en een lange levensduur is van groot belang om de houten lepels die u heeft gekocht, thuis met een paar trucjes te behandelen voordat je ze gebruikt. Nadat je het gekochte product grondig hebt ingewreven met olijfolie, droog je het in een voorverwarmde oven van 180 graden. Dit draagt bij aan de duurzaamheid en gezondheid van je houten lepels.
Bovendien zorgt dit proces met olijfolie ervoor dat de houten lepel niet alleen duurzaam wordt maar ook schoon wordt gemaakt. Door dit proces na ieder gebruik te herhalen, reinig je de houten lepel en help je het gemakkelijk van slechte bacteriën en onaangename geurtjes af. Het belangrijkste om hier op te merken is dat de lepel die je hebt gekocht, ongepolijst, ongeverfd en van natuurlijk hout is, omdat lepels met enig lak hun eigenschappen verliezen naarmate het lak na verloop van tijd wegvloeit. De lakken en kleurstoffen kunnen dan tijdens het koken door de maaltijden worden gemengd, dit kan met de tijd belangrijke ziekten veroorzaken zoals vergiftiging.


 Hoe houten lepels schoon te maken?


Net als al het andere keukengerei van natuurlijke materialen, mag je je houten lepels niet in de vaatwasser wassen. De vaatwasser zorgt ervoor dat de lepels barsten na een zeer krachtige watercyclus en lang wassen. Bovendien kunnen wasmiddelresten die in deze scheuren terechtkomen, oplossen tijdens het kookproces en zich in het voedsel mengen. Dit kan na verloop van tijd problemen voor je gezondheid veroorzaken. Je kan huismiddeltjes gebruiken om je houten lepels mee schoon te maken. De baking soda die je normaal gesproken voor gebak gebruikt, is bijvoorbeeld een grote topper! Houten lepels, die je in water met baking soda laat weken en daarna met de hand afspoelt, worden glanzend en reukvrij..

Hoelang kunnen houten lepels mee gaan?

Net zoals bij bijvoorbeeld een tandenborstel en een kam, die na verloop van tijd versleten zijn en door de slijtage een bedreiging vormen voor je gezondheid, moeten houten lepels ook regelmatig worden vervangen.

Het is zeer verstandig om je kapotte houten lepels te vervangen en ze niet meer te gebruiken. Dankzij dit detail, dat erg belangrijk is voor je gezondheid, kun je op een gezonde en veilige manier houten lepels gebruiken in je keuken. Bij correct gebruik kunnen houten lepels met een gerust hart hun natuurlijke decoratieve plaats innemen in je keuken.

Een reactie posten

0 Reacties