Subscribe Us

Iskender kebab

Tomatensaus, yoghurtsaus en heerlijke roomboter die erop wordt gegoten, Iskender kebab is één van de meest populaire smaken uit de Turkse keuken. Je kunt Iskender kebab, die we meestal gewend zijn om buitens huis te eten, thuis bereiden en serveren aan familie en vrienden.

Ingrediënten

1 pakje doner kebab

1 Turkse pide brood

2 tomaten

1 kom Griekse yoghurt

50 gram gezouten roomboter

2 eetlepels peperpasta (salca)

3-4 groene peper's

1 theelepel zout


Bereiding

Snijd de turkse pide brood en leg ze op een bord.
  • Snijd de tomaten in plakjes en leg ze op de rand van het bord.
  • Bak de paprika's in een pan en leg het op de rand van het bord.

  • Verdun de tomatenpuree en een glas water in een teflon pan en kook tot het een saus wordt. 
  • Giet ongeveer 1 eetlepel tomatenpuree saus op het brood op het bord.
  • Voeg de doner kebab vlees op de tomatenpuree saus die nog in de pan zit en laat het even sudderen.

  • Verdeel het doner kebab vlees over de broden.
  • Smelt de roomboter in een pan en voeg toe.
  • Voeg de Griekse yoghut toe en serveer.

Eet smakelijk !

Een reactie posten

0 Reacties