Subscribe Us

Izmir kofte


Hoe maak je Izmir kofte ?

Ingrediënten

500 gr. rundergehakt

2 - 3 groene paprika's

1 kleine geraspte ui

een half bosje peterselie

zout

komijn

zwarte peper

1 eetlepel paneermeel

1 ei

3 sneetjes oud broodkruim

3 aardappelen

zonnebloemolie om in te bakken

Voor de saus

3 tomaten

1 theelepel tomatenpuree

2 eetlepels olijfolie

zout

gemalen rode peper


Bereiding Izmir kofte

  • Doe voor gehaktballen het gehakt in een kom. Voeg geraspte ui, paneermeel, ei, oud broodkruim, fijngehakte peterselie, zout en kruiden toe en kneed goed.
  • Neem iets grotere stukjes als een walnoot uit het gehakmengsel en maak ovale kofte's.
  • Bak de ovale kofte's licht in hete olie en leg ze op een keukenpapier.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in appelschijfjes. Na het op smaak brengen met zout, bak je het lichtjes in hete olie en leg ze op een keukenpapier. 
  • Snijd voor de saus van het gerecht de tomaten in plakjes en bak ze samen met de tomatenpuree in olijfolie gedurende 10 minuten zonder te roeren.
  • Breng op smaak met zout en peper. Haal de saus van het vuur.
  • Leg de Izmir kofte's en aardappelen in een hittebestendige ovenschaal.
  • Giet de saus die je hebt bereid over de aardappelen en Izmir kofte's.
  • Maak de zaden van de puntpaprika's schoon, snijd ze in grove stukken en voeg toe.
  • Bak de Izmir koftege durende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
 Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties