Hoe maak je Izmir kofte ?
Ingrediënten
500 gr. rundergehakt
2 - 3 groene paprika's
1 kleine geraspte ui
een half bosje peterselie
zout
komijn
zwarte peper
1 eetlepel paneermeel
1 ei
3 sneetjes oud broodkruim
3 aardappelen
zonnebloemolie om in te bakken
Voor de saus
3 tomaten
1 theelepel tomatenpuree
2 eetlepels olijfolie
zout
gemalen rode peper
Bereiding Izmir kofte
- Doe voor gehaktballen het gehakt in een kom. Voeg geraspte ui, paneermeel, ei, oud broodkruim, fijngehakte peterselie, zout en kruiden toe en kneed goed.
- Neem iets grotere stukjes als een walnoot uit het gehakmengsel en maak ovale kofte's.
- Bak de ovale kofte's licht in hete olie en leg ze op een keukenpapier.
- Schil de aardappelen en snijd ze in appelschijfjes. Na het op smaak brengen met zout, bak je het lichtjes in hete olie en leg ze op een keukenpapier.
- Snijd voor de saus van het gerecht de tomaten in plakjes en bak ze samen met de tomatenpuree in olijfolie gedurende 10 minuten zonder te roeren.
- Breng op smaak met zout en peper. Haal de saus van het vuur.
- Leg de Izmir kofte's en aardappelen in een hittebestendige ovenschaal.
- Giet de saus die je hebt bereid over de aardappelen en Izmir kofte's.
- Maak de zaden van de puntpaprika's schoon, snijd ze in grove stukken en voeg toe.
- Bak de Izmir koftege durende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
0 Reacties